yayınlamayı unutuğum bir tarif,mayıs ayındaki misafirlerime hazırladığım bit tatlı...
MALZEMELER:
Tabanı için,
1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket çifte kavrulmuş bisküvi
1 fincan ince çekilmiş ceviz
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı hindistan cevizi
Çilek sosu için:
600 gr çilek
3 çorba kaşığı tepeleme şeker
2 çorba kaşığı silme mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
600 gr çilek
3 çorba kaşığı tepeleme şeker
2 çorba kaşığı silme mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:
- Tabanı için , bisküvileri robotta çekin, krem şantiyi sütle çırpıp bisküvilerle iyice karıştırın.
- İnce çekilmiş cevizleri de şantiye ekledikten sonra servis tabağı üzerine kelepçeli kalıbı koyup karışımı yerleştirin.
- Muhallebi için,bütün malzemelri sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra mikserle 5-6 dk. muhallebi soğuyana kadar çırpın.
- Soğuyan muhallebiyi ,bisküvili karışımın üzerine dökün.
- Çilekleri püre haline getirin.
- Çilek püresini,nişasta,şeker ve suyu ile pişirin.
- Muhallebi ılınınca,muhallebinin üzerine sosu dökün ve dolabta bekletin.
2 yorum:
Pratik ve leziz bir tatlı olmuş
Ellerinize sağlık
ellerine sağlık canım..
benimde bir çok tarifim bahara kaldı :)
zamanı gelse de bol bol yesek canım çileği :)
Yorum Gönder