MALZEMELER:
20 adet baklavalık yufka
100 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
Keki için,
4 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti için,
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
Zeynep iftar için yapmıştı.Arkadaşım diye söylemiyorum gerçekten çok beceriklidir.Çok güzel bir iftar sofrası hazırlamıştı.Yok yoktu..Neyse tatlıya gelelim ,iftarda tadına bakınca bende misafirlerime yapayım dedim.Daha önce Pileli tatlı olarak yapılmıştı ama bu versiyonunu ilk defa denedim.Bundan sonrada yapacağıma emin olabilirsiniz.
YAPILIŞI:
1)Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan 15 dakika sonra limonunu sıkın ve altını söndürün.Soğumaya bırakın.
2)Tereyağını eritin ve sıvıyağ ekleyerek ılımaya bırakın.
3)Keki için,şeker ve yumurtayı çırpın diğer malzemeleri ekleyin ve hazır olarak dursun.
4)Büyük fırın tepsisini yağlayın.1 tane baklava yufkasını serin ve üzerine tereyağlı karışımdan sürün.10 tane yufka bitene kadar bu işlemi yapın.
5)10 yufkanın üzerine hazırladığınız kek karışımını dökün.
6)Tekrar 10 yufkayı aralarını yağlayarak kekin üzerine dizin.Kalan tereyağlı karışımı üzerine dökün ve 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Pişen tatlıyı dilimlere ayırın.
7)İlk sıcaklığı çıkan tatlıya şerbeti dökün.
Tarif=lezizsofralar
3 yorum:
sultanım eline sağlık mmmmmm
hayırlı ramazanlar:)))
ellerine sağlık canım..
değişik bir tatlı olmuş..
sevgiler..
Ellerinize sağlık bayıldım.olsada yesek şimdi...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
Yorum Gönder