MALZEMELER:
Muhallebisi:
1.5 lt süt
9 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için,
2 adet milföy
karameli için,
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı su
1 paket krema
YAPILIŞI:
1)Süt, un, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağı ekleyerek mikserle çırpabildiğinizce çırpın. Ben kare borcama döktüm ama siz arzu ettiğiniz servis kabınıza dökebilirsiniz.
2)Karamel için,şekeri tavaya alın ve şekerin tamamen erimesini sağlayın. Eriyince suyunu ekleyin ve çabuk bir şekilde karıştırın.
3)Altını söndürdükten sonra çiğ kremayı ekleyin ve karıştırın.Eğer karameliniz topaklanırsa tekrar ateş üstüne alıp eriyene kadar karıştırın. Tamamen eridiğinden emin olunca altını söndürün.Bir kavanoza koyup dışarda saklayın.Buzdolabına koymayın.
4)Servis yapmadan önce milföyleri ikiye bölün ve fırında pişirin. Pişen milföyleri soğuyunca buzdolabı poşetine koyun ve poşet üzerinden elinizle ufalayın. Poşete koymamızın sebebi hem elimiz kirlenmiyor hem de ortalığa dağılmıyor.
5)Ufalanan milföyleri muhallebinin üzerine her yerine gelecek şekilde dağıtın.Servis yaparken sos kabınıza koyduğunuz karameli tatlının üzerine dökün.
4 yorum:
Çok güzel bir tatlı ellerine sağlık canım
mmm nefis görünüyor,ellerinize sağlık
merhaba
kutuda olan sıvı krema mı(200m)yanıtlarsanız sevinirim.hafta sonu deniyeceğim.Teşekkürler
evet kutuda olan 200ml kremayı kullandım....
Yorum Gönder