Sevgili Neslihan'dan süper lezzetli bir tarif...Kendisine çok teşekkürler..
MALZEMELER:
KEKİ:
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
SOSU:
3 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
ıslatmak için,1 portakal suyu
kekin üzerine dilimlemek için 1 adet portakal
YAPILIŞI:
1)Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.Un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve kelebçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında pişirin.
2)Sos için,3 yumurtayı 2 yemek kaşığı şekerle kar gibi olana kadar mikserle çırparak kabartın .
Tencereye portakal suyu,nişasta,portakal kabuğu rendesi ve şekeri koyun ve karıştırarak pişirin.Sosun kıvamı gelince diğer tarafta kabarttığınız yumurtalı şekeri sosa ekleyin.Sürekli karıştırarak yumurtayı sosa yedirin ve ocağın altını söndürün.(Yumurtayı karıştırma işlemini kısık ateşte yapın.)
3)Kelebeçeli kalıbın üstünü servis tabağınıza koyun,kekinizi bunun içine yerleştirin.Kekinizi portakal suyuyla ıslatın.Üzerine portakal dilimlerini yerleştirin.Ve sosu dökün.Sos iyice soğuyunca kelebçeyi çıkarın.
şam fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
önemli not:Kelepçeli kalıbınız yoksa bu ölçüyü kare borcamda yapabilirsiniz.
Sevgili Neslihan'dan süper lezzetli bir tarif...Kendisine çok teşekkürler..
MALZEMELER:
KEKİ:
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
SOSU:
3 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
ıslatmak için,1 portakal suyu
kekin üzerine dilimlemek için 1 adet portakal
YAPILIŞI:
1)Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.Un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve kelebçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında pişirin.
2)Sos için,3 yumurtayı 2 yemek kaşığı şekerle kar gibi olana kadar mikserle çırparak kabartın .
Tencereye portakal suyu,nişasta,portakal kabuğu rendesi ve şekeri koyun ve karıştırarak pişirin.Sosun kıvamı gelince diğer tarafta kabarttığınız yumurtalı şekeri sosa ekleyin.Sürekli karıştırarak yumurtayı sosa yedirin ve ocağın altını söndürün.(Yumurtayı karıştırma işlemini kısık ateşte yapın.)
3)Kelebeçeli kalıbın üstünü servis tabağınıza koyun,kekinizi bunun içine yerleştirin.Kekinizi portakal suyuyla ıslatın.Üzerine portakal dilimlerini yerleştirin.Ve sosu dökün.Sos iyice soğuyunca kelebçeyi çıkarın.
şam fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
önemli not:Kelepçeli kalıbınız yoksa bu ölçüyü kare borcamda yapabilirsiniz.
6 yorum:
ferahlatici bir tarif olmus
canım merhabalar:))
çoktandır yazışamadık:/
neyse çok şükür açıldı bloglar kavuştuk:)
portakal kremalı kke nefis görünüyor..
arkadaşının ellerine senin yüreğine sağlık:)
mutlu pazarlar:)
offff.portakal aromasıyla süper olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Muhteşem yaaa portallı lkezzetlere bayılıyorum...
Miss gibi portakal kokusu ve lezzetine bayılıyorum.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
bu kek çok güzel olmuş.. :)
Yorum Gönder