MALZEMELER:
1 paket etimek (tuzsuz)
Meyveli sosu:
1 paket etimek (tuzsuz)
Meyveli sosu:
1 su bardağı şeker
500 gr ligarba yada vişne(ikiside rondadan geçirilmiş)
2,5 su bardağı su
MUHALLEBİSİ:
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1)Etimekleri büyük dikdörtgen borcama dizin.
2)Ligarba veya böğürtlenleri tencereye koyun. Su ve şekeri ekleyerek pişirin. Sos sıcakken etimeklerin üzerine kepçeyle dökerek gezdirin. Etimeklerin hepsinin iyice sos ile ıslanmasını sağlayın.
4) Pişen muhallebi soğuyunca toz krem şanti ve vanilyayı ilave edirek mikserle çırpın.
5)Çırpılan muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Servis yaparken üzerine hindistan cevizi serpin.1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
5)Çırpılan muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Servis yaparken üzerine hindistan cevizi serpin.1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
18 yorum:
Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Sevgiler.
Hımm eminimki tadı süper olmuştur ellerine sağlık canım...
bende sosu muhallebinin üstüne dökerdim ama böylede muhteşem olmuş.mutlaka deneyecem.ellerinize sağlık.
Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
tAM DA ÖĞLE SAATİ AĞZIMIN SUYU AKTI RESMEN :)):)
sEVGİLER,
eVREN
denemek isterim.ellerine saglık arkadaşının.
Çok güzel görünüyor ama, ben ligarba ne demek anlamadım. Böğürtlenin diğer adı mı? yada böğürtlen gibi bir meyve mi? Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Şimdi olsada yesem ellerine sağlık
Sevgiler:)
Zekiye hanimin eline saglik,görüntü yeeeee beni diyor, paylasimin için sagol saniyecim nefis,sevgilerimle.
Ligarba ile ilgili geri dönüşünüz ve verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler. Sayenizde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Sevgiler.
Merhaba Saniye,
Bahsettiğin toplar “altın çilek” diye bilinen son zamanların meşhur bitkisi. Çok fazla faydası olduğu söyleniyor. Bizim buralarda ise gelincik diye biliniyor ve özellikle alerjik ve kaşıntı rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılıyor.
sevgiler...
ligarba altın çilekmiş galiba adı çokda eğişik gelmişti..
genelde muhallebi üzerine dökülen sos yer değiştirmiş e iyi de etmiş çok güzel görünmüş:D
Çok iştah açıcı görünüyor.tam benik bir tatlı..
Arkadaşının ellerine sağlık
Sevgiler.
Harika bir görüntü, hazırlayanların ellerine sağlık. Ligarbayı ilk defa duydum, çok merak ettim.
Cok guzel gorunuyor mutlaka deneyecegim.Ellerine saglik...
nefis görünüyor.....elerine sağlık...
ellerine sağlık sevgili saniye.çok değişik bir ismi var ve görünümü de oldukça değişik.denemek istiyorum ben de kısmetse.bloğundaki lezzetler feyz veriyor insana.sevgiyle kal arkadaşım...
Nefis bir tatli olmus, harika!! Ellerine saglik.
Yorum Gönder