Translate

5 Temmuz 2010 Pazartesi

KÖFTELİ İSKENDER

Fotoğraf-0176

MALZEMELER:

500 gr kıyma
1 adet soğan rendesi
1/2 su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
bayat pide
2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
sos için,
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Köfte için,kıyma,soğan,ekmek içi,maydanoz ve baharatları karıştırarak hazırlayın. Parmak şeklinde köfteler yaparak kızartın.
2)Kalmış pidelerinizi küp küp doğrayın ve fırında biraz kızartarak çıtır hale getirin.
3)Servis tabağının altına kızaran pideleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
4)Onun üzerine de köfteleri yerleştirin.
5)sos için,domatesi rendeleyin,rendelenmiş sarımsak ve şekerle az sıvıyağda soteleyin.Köftelerin üstene domatesli sosu dökün. Kızarmış domates ve biberle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: