Bu tarif Sevgili Güzide ablamıza ait. Güzfasulyeleri benim hem iş arkadaşım hemde komşum olur. Güzide ablamızda ortak arkadaşımız. Güzide hanıma gittiğimizde Sevilay arkadaşım tarifi almış,sitesinde yayınlamıştı. Kendisinin güzel tarifleri vardır...
Daha sonra bende tarifi aldım ve yaptım ,tarçınlı lezzetleri oldum olası severim.Neyse tarifi yazmaya üşendim,güzfasulyelerinden aynen kopyalıyorum.
MALZEMELER
-125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı nişasta
-1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
-Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
-Tarçın+pudra şekeri
HAZIRLANMASI
-Bütün malzemeleri karıştırarak aldığı kadar un miktarıyla kurabiye kıvamında bir hamur hazırlayalım.
-Hamurdan fındıktan biraz büyük hamurlar koparıp avucumuzun içinde yuvarlaklar yapalım.
-Bütün hamurdan minik minik yuvarlaklar hazırlayalım ve tepsiye dizelim.
-Önceden ısıtılmış fırında pişirelim ve soğutalım.
-Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri+tarçın karıştırıp serpelim ve servis yapalım.
NOT:Kurabiyeler mutlaka soğusun .çünkü sıcakken pudra şekeri erir.
6 yorum:
insan bu kurabiyeleri yerken kaçta yediğini anlamıyor:))
ellerine sağlık canım..
ellerine saglik canim mis gibi olmus
benim nette sorun var pek gelemeiyorum ama sende unuttun beni :)) SEVGILER IYI PAZARLAR
Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim.
nefisss görünüyorlar ellerine sağlık canım..iyi haftalar
www.meltemmutfakta.com
saniye'cim,yorumun için teşekkür ederim.Balığı deneyeceğini yazmışsın.mutlaka denemelisin.Denedikten sonraki yorumunu sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu arada Hanofa reçeli ilk kez duydum sayende yeni bir şey öğrenmiş oldum:)
sevgiyle kal,
Saniyeciğim,yorumun için çok teşekkür ederim.Sayende dağ çileği reçelinin hanofa reçeli olduğunu öğrendim.Balığı deneyeceğini yazmışsın mutlaka denemelisin.denedikten sonraki yorumunu sabırsızlıkla bekliyorum.
sevgiyle kal,
Yorum Gönder