MALZEMELER:
10 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 kg süt
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için; 5 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
1) Şeker,un,süt,yumurta sürekli karıştırarak pişirilir. Üzeri göz göz olunca altı söndürülür. 5 dakika sonra içine vanilya eklenerek mikserle 10 dakika çırpılır.
2) 5 yemek kaşığı şeker tavada karamelize edilir.
3) Arzu ettiğiniz yuvarlak borcamı ıslattıktan sonra muhallebiyi dökün.Karamelize ettiğiniz şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.
4) Ters çevirerek servis tabağınıza alın
1 yorum:
slm canim
ellerine saglik evet harika olmus tarifinide aldim birdahaki sefere bu tarifi deneyecegim.
Baska siteden bir tarif almistim tencerede pisirilip kaliplara konuyor ve bir gün sonrada ters ceviriliyor ama basarili olmamisti oyuzden firinda pisen tarifini aramistimve denedigimde olmustu.
kendine iyi bak
sevgiler
Yorum Gönder