MALZEMELER:
5 elma
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
Muhallebisi,
500 gr süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
yeteri kadar tarçın
süslemek için,
antep fıstığı,nane yaprağı,meyve şekerlemesi
YAPILIŞI:
1) Elmaları soyup iç çekirdeklerini çıkardıktan sonra ortadan ikiye bölün. İç kısımları altta gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine şeker ve suyu koyarak yumuşayana kadar pişirin. Dikkat edin çok yumuşamasın.
2) Muhallebisi için,süt,şeker,yumurta,unu karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.Altını söndürdükten sonra vanilyayı ekleyerek karıştırn.,
3) Pişen elmaları servis tabağına alın ve üzerine biraz tarçın döktükten sonra sıcak muhallebiyi elmaların üzerine dökün.
4) Nane yaprağı,antep fıstığı ve şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder