MALZEMELER:
1 kase haşlanmış nohut
1 çay b.bulgur
1 çay b.bezelye
3 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet kornişon turşu
2 adet limon
yeşil soğan
taze nane
maydonoz
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
1)Nohutu akşamdan sıcak su ve tuz ile ıslayın. Sabah kalkınca haşlayın.
2) Bulguru sıcak su da şişirin. Ayrı bir yerde bezelyeyi de haşlayın.
3) Karıştırma kasesine haşlanmış nohutu, sıcak suda pişirilmiş bulguru,bezelyeyi, doğranmış turşu ve kırmızı biberleri ve tüm yeşillikleri koyun.
4)üzerine tuz,zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek karıştırdıktan sonra kırmızı biberle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder