Bu Blogda Ara

3 Ekim 2013 Perşembe

EKŞİLİ KÖFTE





Siteme yeni tarifleri eskisi gibi sık sık ekleyemiyorum çünkü kolumdaki yırtık ve sırtımdaki ağrılar eskisi kadar yeni şeyler denememe fırsat vermiyor. Öğlen arası eve gittiğim bir gün Özgür Şef'in yaptığı ekşili köfte hoşuma gitti ve hemen ertesi gün denedim. Aslında çok sık yaptığım bir yemek olmakla beraber buna yoğurtlu sos katılıyor olması dikkatimi çekti.

MALZEMELER:

300 gr kıyma
1 kahve fincanı bulgur (pirinç de ekleyebilirsiniz.)
1 yemek kaşığı salça(bir daha yaparken salça eklememeye karar verdim.)
sıvıyağ
3 adet patates
1 adet havuç
1 adet yumurta sarısı
1 kase yoğurt
yarım kahve fincanı un
1 limon suyu
1 diş sarımsak
üzerine yakmak için tereyağ
kırmızıbiber, kimyon ,nane
tuz

YAPILIŞI:

1)Kıyma,bulgur,tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Tepsiye biraz un dökün. Küçük Küçük köfteler yaparak unlu tepsiye atın.Hepsi tamamlanınca tepsiyi sallayarak bütün köftelerin unlanmasını sağlayın.
2)Patates ve havucu doğrayın,az sıvıyağda 3-4 dakika çevirin.Salçayı ekleyin onuda karştırın.Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
3)Su kaynayınca köfteleri ekleyin ve köftelerve patatesler  pişene kadar pişirmeye devam edin.
4)Yoğurt,un,yumurta sarısını iyice çırpın.İçine limon suyu ve sarımsağı ekleyin.
5) Yoğurtlu karışımı yemeğin suyundan alıp  ılıtın ve yemeğe ekleyin.
6)Tereyağını eritin ve kırmızıbiber,nane ve kimyonu ilave edin biraz yanınca yemeğin üzerine dökün.
Afiyet olsun.