Bu Blogda Ara

10 Eylül 2013 Salı

SİRKELİ PATLICAN(UNLU)



    Aysel'in gününde yiyen herkesin tarifini sorduğu lezzetli bir patlıcan yemeği.Tarifin sahibi Aysel'in çok sevdiğim annesi Firdevs teyzeye ait.(Allah rahmet eylesin.Ocak ayında kaybettik.)Patlıcan seven biri olarak evde kendim denedim ve sonuç harika.Gün sofralarına ve yemek yanına yakışan süper bir lezzet.

MALZEMELER:

1 kg patlıcan
4 adet çarliston biber
3 adet domates
zeytinyağ
tuz
meyanesi:
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı silme un
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sirke

YAPILIŞI:

1)Patlıcanları alacalı soyun 4'e bölerek dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.
2)Çarliston biberi ve domatesi doğrayın.Tencereye yağınızı koyun,patlıcan,biber,tuz ve domatesi ekleyin.Kısık ateşte pişirin.
3)Patlıcan tencerede pişerken ayrı bir tavaya tereyağ,un ve sarımsağı kavurun.Unun kokusu çıkınca salçayı ekleyin.Salçada kavrulunca sirkeyi ekleyin.
4)Tenceredeki patlıcanlara bakın pişmiş ise unlu salçalı karışımı tencereye ekleyin ve iyice karıştırın.

8 yorum:

NzlGl dedi ki...

Allah rahmet eylesin .... İnsandan geriye böyle güzel şeylerle anılmak kalıyor işte.
Patlıcan sever olarak hemen not aldım. Eline sağlık canım , sevgiler

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım bol bol patlıcan varken denemeli :)
sevgiler..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize saglik, nefis gorunuyor. Ne guzel tarifleriniz var. Selam ve sevgiler...

LeylaK dedi ki...

patlıcanlı yemekler candır :) nefis olmuş sultannn

Pembe Tatlar dedi ki...

Ekmeği ban ban yee :)) Sonra gelsin kilolar... Ellerine sağlık canım :)

susamcorekotu dedi ki...

ALLAH rahmet etsin,
eline sağlık

Adsız dedi ki...

patlıcanları sadece dördemi bölüyoruz.pişerken büyük olmaz mı yoksa ben mi yanlış anladım:)

saniyesultan dedi ki...

dörde bölerek dilimleyin şeklinde yazdım ama anlaşılmamış herhalde.Evet dörde böldükten sonra 2 cm uzunluğunda olacak şekilde dilimleyin.teşekkürler...