Bu Blogda Ara

14 Şubat 2012 Salı

KARNABAHAR VE MAKARNA SALATASI

Bu ay ki günümüz Hatice idi. Yine çok güzel geçen günün ardından bana soframızdakileri yayınlamak düştü.

1)Su Böreği
2)Zeytinli -kekikli ekmek yanında çemen
3)Patates kroket
4)Karnabahar salatası
5)Makarna salatası
6)Bezelyeli beyaz lahana kavurması
7)Kabak tatlısı
8)Köstebek pasta

KARNABAHAR SALATASI

MALZEMELER:

1 adet karnabahar
5 adet közlenmiş kırmızı biber
20 adet ceviz
yoğurt
sarımsak
tuz

YAPILIŞI:

1)Karnabaharı buharda yada suda haşlayın.Haşladıktan sonra küçük küçük parçalara ayırın.
2)Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.Kırmzıı biberleri doğrayın.Cevizleri iri iri parçalayın.
3)Karnabahar,kırmızı biberi,cevizi ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın.Servis tabağınıza alın üzerini ceviz ve kırmızı toz biberle süsleyerek servis yapın.

MAKARNA SALATASI
malzeme miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirisniz.

MALZEMELER:

yarım paket makarna
kornişon turşu
taze soğan
dereotu
mısır
közlenmiş kırmızı biber
maydanoz
limon
zeytinyağ
nar ekşisi
tuz

YAPILIŞI:

Makarnayı haşlayın.Diğer malzemeleri doğarayın ve hepsini karıştırın.Sos malzemelerini karıştırarak servis yapın.

6 Şubat 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI TART


MALZEMELER:

2 yumurta
1çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

MUHALLEBİSİ:

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2.5 yemek kaşığı un
1 yumurta
üzeri için
bitter çikolata

YAPILIŞI:

1)Şeker ve yumurtayı mikserle çırpın.İçine sıvıyağ,süt ve diğer katı malzemeleri ekleyerek çırpın.
Yağlanmış tart kalıbına dökerek ısıtılmış fırında pişirin.
2)Süt,şeker,yumurta ve unu sürekli karıştırarak pişirin.Ilınınca mikserle çırpın.Biraz portakal kabuğu rendesi ekleyerek karştırın.
3)Ilınan tartın  üzerine muhallebiyi dökün.Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı muhallebinin üzerine gezdirin.

4 Şubat 2012 Cumartesi

MEYVELİ PASTA VE ETKİNLİK

Gelen misafirlerimin en çok beğendiği ve tarifini aldığı ve  yiyenler tarafından herzaman tam notu alan çok lezzetli bir pasta.Hem görünüm hem lezzet olarak on numara...
TARİFİMİ guloanne'ye gönderiyorum.Porselen çay demliğin 72.etkinliğine gitsin.


MALZEMELER:

KEKİ İÇİN,

4 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi

1 büyük bardak limonata



MUHALLEBİSİ,

4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
8 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta

1 poşet krem şanti

ÜZERİ İÇİN,

mevsimine göre kivi,portakal veya çilek
meyve sosu


YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın.Elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek kaşıkla karıştırın.Yağlanmış kare borcama dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.Piştikten sonra ılımaya bırakın.
2)1 büyük su bardağı limonata hazırlayın.(su+şeker ve limon suyu)
3)Muhallebi için,Süt,şeker,yumurta ve unu sürekli karıştırarak pişirin.Ilınınca krem şantiyi ekleyip 10 dakika çırpın.
4)Ilınan keki limonata ile ıslatın.Çırpılan muhallebiyi kekin üzerine dökün.Biraz daha soğumasını bekleyin.Arzu ettiğiniz meyveleri doğrayın ve muhallebinin üzerine yerleştirin.Ben evde kivi ile portakal olduğu için onları kullandım Çilek zamanı çilek de kullanabilirsiniz.
5)Hazır meyve sosunu üzerideki tarife göre  hazırlayın ve yavaş yavaş  meyvelerin üzerine dökün.