Translate

10 Ekim 2012 Çarşamba

HAVUÇLU MÜCVER


Akşam oturmasına geleçek arkadaşlarım için ne yapayım diye düşünürken komşum Filiz havuçlu mücveri yapmamı önerdi ve  bende yaptım.Tadı bildiğimiz kabak mücveri gibi tabi üzerine sarımsaklı yoğurt dökünce daha da lezzetlendi.

MALZEMELER:

5 adet havuç
2 adet yumurta
1 adet soda
maydanoz
dereotu
tuz,kırmızı pul biber
un
üzeri için,
sarımsaklı yoğurt
tereyağda kızdırılmış kımızıbiber
kızartmak için sıvıyağ




YAPILIŞI:

1)Havuçları rendeleyin eğer çok sulu olursa suyunu süzün.Maydanoz,dereotu,yumurta ve baharatları ekleyerek karıştırın.
2)Kıvamı kaşıkla alıp tavaya atılaçak şekilde olana kadar un ekleyin.Kaşık kaşık sıcak yağda kızartın.
3)Servis yapmadan önce üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.En son tereyağda kızdırdığınız kırmızıbiberi dökerek servis yapın.