Translate

4 Nisan 2012 Çarşamba

ÇİN SALATASI

MALZEMELER:

1.5 kase pirinç
1 kase haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç
1 kase haşlanmış mısır
5 adet kornişon turşu
2 adet kırmızı biber
yarım demet dereotu
limon
zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI:

1)Pirinçi sıcak suda biraz tuzla ıslatın.15-20 dakika beklettikten sonra sıvıyağda pirinçleri kavurun.
2)Bezelye,havuç ve mısırı ekleyip biraz karıştırıp sıca su ekleyerek pişmeye bırakın.
3)Pirinçler pişince altını söndürün ve soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce dereotu,kırmızı biber  ve kornişon turşuyu ekleyerek karıştırın.
4)Yağ,limon suyu ve tuzunu ekledikten sonra servis yapabilirisniz.