Translate

23 Eylül 2011 Cuma

YALANCI EKMEK KADAYIFI

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN,
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ İÇİN,

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

MUHALLEBİSİ:

1  kg süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker

1 poşet krem şanti hindistan cevizi
YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın.Un,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek kaşıkla karıştırın.Yağlanmış yuvarlak veya kare borcama dökün,160 derecede 20 dakika pişirin.
2)Şerbet içim,şekeri teflon tavada eriyene kadar yakın üzerine suyu ekleyin yavaş yavaş karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Bu işlemi dikkatli yapın şeker çok sıcak oluyor yakabilir.
3)Muhallebi için,süt,şeker,nişasta ve unu karıştırarak pişirin.Ilındıktan sonra krem şantiyi toz olarak ekleyip çırpın.
4)Kek soğuyunca ılık şerbeti üzerine kaşıkla yavaş yavaş dökün.Şerbeti çekince ılınmış muhallebiyi dökün.servis aşamasında üzerine hindistan cevizi serpin.