MALZEMELER:
KEKİ İÇİN,
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN,
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
MUHALLEBİSİ:
1 kg süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
1 poşet krem şanti
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1)Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın.Un,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek kaşıkla karıştırın.Yağlanmış yuvarlak veya kare borcama dökün,160 derecede 20 dakika pişirin.
2)Şerbet içim,şekeri teflon tavada eriyene kadar yakın üzerine suyu ekleyin yavaş yavaş karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Bu işlemi dikkatli yapın şeker çok sıcak oluyor yakabilir.
3)Muhallebi için,süt,şeker,nişasta ve unu karıştırarak pişirin.Ilındıktan sonra krem şantiyi toz olarak ekleyip çırpın.
4)Kek soğuyunca ılık şerbeti üzerine kaşıkla yavaş yavaş dökün.Şerbeti çekince ılınmış muhallebiyi dökün.servis aşamasında üzerine hindistan cevizi serpin.
9 yorum:
aciktimmmmmmmmm :)
çok güzel yaaaa.ekmek kadayıfını sevdiğime göre bu tatlıyıda mutlaka sevewrim.not aldım.inşallah deneyecem canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
ellerine sağlık canım enfes görünüyor
nefis görünüyor,hiç denemedim.ellerine sağlık.sevgiler.
mrb çok lezzetli görünüyor ama yaa canım çekti bak şimdi..ellerinize sağlık banada beklerim:)
Ellerinize sağlık güzel görünüyor
Çok güzel görünüyor elinize sağlık.Peki tadı nasıl bunun?Etimek tatlısına benziyor mu tadı?
ayşe hanım tadı ekmek kadayıfına benziyor...altındaki kek olduğu için etimeğe göre lezzeti daha farklı...ama denemenizi tavsiye ederim...
Ellerine sağlıkkkkkk ekmek kadayıfı sevenler için nefis bir tarif.
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder