Translate

19 Ağustos 2011 Cuma

21. GÜN MENÜSÜ VE SÜTLAÇ



1)ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI
2)AKÇAABAT KÖFTE
3)PATATES KIZARTMASI
4)PİLAV
5)SÜTLAÇ
6)SALATA

MALZEMELER:

1 kg süt
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1)Pirinçi çok az su ile haşlayın.tamamen suyunu çekince sütü ilave ederek kaynamaya bırakın.Süt kaynayınca şekeri de ilave edin.
2)İndirmeye yakın pirinç ununu biraz sütle küçük bir kasede açın.İçine yumurta sarısınıı ekleyerek çırpın.
3)Çırpılan pirinç ununu kaynayan sütle ılıtın ve sütlaça ekleyin 1-2 taşım kaynadıktan sonra altını söndürün.
Üzerine ya fındık yada tarçın serperek soğuk olarak servis yapın.