Translate

22 Nisan 2011 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



MALZEMELER:


1 kg bakla

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 yemek kaşığı silme salça

yarım demet dereotu

2 adet soğan

tuz

3/4 su bardağı su

baklayı yıkamak için,

yarım limon suyu

1 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:

1)Bir kap içine yaklaşık 3 su bardağı su koyun,içine un ve limonu sıkın.Baklaları temizleyerek bu suyun içine atın.Elinizle harmanlayın.

2)Tencerenizin dibine yağınızı koyun,soğanı doğrayıp ekleyin.Baklaları suyun içinden alın ve tencereye koyun.Salça,tuz ve dereotunu ekleyip güzelce karıştırın.

3)Suyunu ekleyip yavaş yavaş pişirin

Ben genellikle düdüklüde pişiriyorum.Aynı ölçüleri düdüklüye koyarsanız ,buhar çıkardıktan sonra 15 dakika pişirin.