MALZEMELER: 1 kg bakla 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı silme salça yarım demet dereotu 2 adet soğan tuz 3/4 su bardağı su baklayı yıkamak için, yarım limon suyu 1 yemek kaşığı un YAPILIŞI: 1)Bir kap içine yaklaşık 3 su bardağı su koyun,içine un ve limonu sıkın.Baklaları temizleyerek bu suyun içine atın.Elinizle harmanlayın. 2)Tencerenizin dibine yağınızı koyun,soğanı doğrayıp ekleyin.Baklaları suyun içinden alın ve tencereye koyun.Salça,tuz ve dereotunu ekleyip güzelce karıştırın. 3)Suyunu ekleyip yavaş yavaş pişirin Ben genellikle düdüklüde pişiriyorum.Aynı ölçüleri düdüklüye koyarsanız ,buhar çıkardıktan sonra 15 dakika pişirin. |
Translate
22 Nisan 2011 Cuma
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bol yoğurtlu,yoğurtlu nasıl severim.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Yorum Gönder