Bu Blogda Ara

30 Eylül 2010 Perşembe

PATLICAN SİLKMESİ

Bayağı zaman oldu farkındayım fakat izine ayrılmıştım bilgisayar başına geçmek canım istemedi.
Zaten birde grip olunca hiç oturamadım ama aklım sizlerdeydi kim ne yapmış niyede düşünmedim değil....

İzinli olunca Annemde Samsun'dan yanıma geldi,ana kız biraz zaman geçirmiş olduk..İyide oldu epeyidir hiç yanlız kalamamıştık...Annem gelince haliyle mutfağı ona bıraktım oda özellikle çoçuklarımın istediği herşeyi yaptı.Birde tv de bir yemek programında gördüğü patlıcanlı yemeği yaptı,bir patlıcan sever olarak bayıldım...Anneciğimin ellerine sağlık.....

MALZEMELER:

1 kg uzun patlıcan
yarım kilo yeşil biber
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Patlıcanları alacalı soyun dibinden ayırmamak kaydıyla dilimleyin.Tuzlu suda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
2)Tencerenin dibini tamamen yeşil biberle kaplayın.Üzerine kızarmış patlıcanlardan koyun,tekrar biber ve patlıcan olacak şekilde iki sıra yapın.Aralarına tuz serpmeyi unutmayın.
3)Ayrı bir tavada domatesi rendeleyin, doğranmış sarımsak ve şekerle pişirin.
4)Pişen domates sosunu patlıcanların üzerine dökerek hiç su eklemeden pişirin.

15 Eylül 2010 Çarşamba

KABAK MÜCVERİ

Tatilde kaldığımız otelde bazı akşamlar severek yediğim bir lezzet.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp çok severek yerdim.Yerdim ama ne olduğunu tam kestiremezdim. Mücver desem bunlar top şeklinde tadıda daha farklı derdim. En sonunda ahçıya sordum ,bu nedir dedim mücver dedi ama bunlar top şeklinde ve tadıda biraz daha farklı deyince bana tarifini ve top şeklinde olmasının püf noktasını verdi. Verdi ama ben hala onları tam olarak top şeklinde yapamadım belki sizler yapabilirsiniz. Birde bu şekilde deneyin puf puf çok güzel bir mücver oluyor...tabi ahçı tarafından verilen tarifin ölçüleri çok daha fazla idi,ben bu kadar indirebildim.


MALZEMELER:

1 kg kabak
150 gr un
4 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
10 gr beyaz peynir
10 gr kabartma tozu
karabiber,tuz
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Kabakları kabuklu olarak rendeleyin ve suyunu sıkın.
2)Bütün malzemeleri karıştırın.En son kabakları ilave ederek iyice karıştırın.
3)Yağınızı kızdırın ve yağa batırılmış yemek kaşığı ile mücver harcından alarak yağa atın ve kızartın.Top şeklinde olması bu şekilde sağlanıyormuş....

14 Eylül 2010 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Ne zamandır denemek isteyip ertelediğim bir tarifdi.Kısmet bugüne imiş.Komşularımı oturmaya çağırınca çayın yanına hemen yapayım dedim...Hindistan cevizli lezzetleri sevenler için güzel bir tarif. Hele o limon aromasına bayılıyorum.Son zamanlarda yaptığım krema veya keklere mutlaka limon kabuğu rendesi ve suyu katar oldum.Çok hoşuma gidiyor...

MALZEMELER:
2 adet hazır pasta tabanı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım limon suyu
limon kabuğu rendesi
çikolata sosu

YAPILIŞI:

1)Yumurta,şeker,hindistan cevizi,limon suyu,sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini karıştırın.Bu karışımının yarısını 1 adet pasta tabanının üzerine sürün.Ve 180 derecede 20 dakika pişirin. Kalan karışımı diğer pasta tabanının üzerine sürerek dondurucuda saklayın. Ani bir misafirde hemen hazır pastanız olmuş olur.
2)Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın,soğuyunca pastanın üzerine dökün.
Ben tarifi alalı çok uzun zaman oldu ama yanılmıyorsam tarifi yemek zevkin'den almıştım. Kendisine teşekkürler...

12 Eylül 2010 Pazar

ÇİKOLATALI MUFFİN

MALZEMELER:

3 adet oda sıcaklığında yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
175 gr oda sıcaklığında margarin ( ben tereyağı kullanıyorum )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kakao,
1 paket kabartma tozu,
80 gr kadar rendelenmiş veya ufakça doğranmış beyaz çikolata ( ben damla çikolata kullandım)
2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

1.Öncelikle margarin ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. daha sonra yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
2.Karışıma sıvıyağ, süt ve yoğurdu da ilave ederek karıştırın.
3.Un, kakao, kabartma tozunu bir kapta karıştırıp eleyin ve sıvı karışıma azar azar ekleyerek karıştırın.
4.En son doğranmış çikolatayı da ekleyip karıştırdıktan sonra muffin tepsisine yerleştirdiğiniz muffin kağıt kalıplarınıza paylaştırın.
5.180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracapınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin ve muffin tepsisinden çıkarmadan içinde soğutun.
Arzu edenler,
Muffinler iyice soğuduktan sonra üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

tarifi ufuk mutfakda'dan aldım.Teşekkür ediyorum.Yazmaya üşendim aynen yayınlıyorum...

5 Eylül 2010 Pazar

ÇÖKERTME KEBABI

Yine bir pazartesi ve yine işdeyiz.O kadar zor kalktımki anlatamam..Daireye yürüyerek geldim hafif rüzgarda var bir hoşuma gitti anlatamam..Ama üzerime hala bir mağmurluk var.Hafta sonum çok güzel geçti,sitemi takip edenler bilirler çok severek iştirak ettiğim bir günüm var .Cumartesi akşamı iftardan sonra Filiz arkadaşıma gittik..Çok güzel ve uzun bir geceydi.Öğretmenimiz Perihan hanım gece 12'den sonra kuymak yaptı ellerine sağlık çok da güzel olmuştu bizler afiyetle yedik.Pazar günüde arkadaşın köyüne gittik kızım ve ben fasulye,maydanoz,mısır topladık fasulyelerle bu akşam turşu kurulacak..

MALZEMELER:

1 kg kontifile(bonfile veya kuşbaşı da olur)
4 adet patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ

sos için,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğanın suyu
kekik

üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

1)Etleri jülyen jülyen doğrayın.Sos malzemelerini karıştırın ve etleri bu sosda 1 gece bekletin.
2)Ertesi gün etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce pişirin.Tamamen suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın.
3)Patatesleri kibrit şeklinde doğrayın.(daha kolay isterseniz rendeleyebilirsinizde)İyice yıkadıktan sonra buzlu suda bekletin.
4)Patatesleri kızartın ve peçete üzerine alın.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
5)Tabağın altına patatesleri koyun,ortasına yoğurdu dökün.En üsttüne etleri dizin.
6)Tereyağında salçayı eritin,kırmızıbiberide ekleyip etlerin üzerine serpin.
Arzu edilirse domates sosuda yapılabilir.