Bu Blogda Ara

30 Haziran 2010 Çarşamba

CEVİZLİ KARAMELLİ TART



MALZEMELER:

tart hamuru için,
100 gr erimiş yağ
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı süt
1/2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 parmak un


kreması için,
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
100 gr labne

Üzeri için,

karamel sos
ceviz
böğürtlen sosu



YAPILIŞI:

1)Tart hamuru için,Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
2)Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış tart kalıbına dökerek 170 derecede ısınmış fırında 10 - 15 dakika pişirin.
2)Krema malzemelerini sürekli karıştırarak pişirin ve kaynayınca altını kapatıp, labne peynirini ekleyin.
3)Ilınan tartın üzerine kremayı sürün ve cevizleri üzerinde iri kalacak şekilde yerleştirin.
4)Karamel sos
1 su bardağı şeker
4-5 yemek kaşığı su
1 fiske tereyağ
1/2 paket krema
Şekeri iyice eritin ve altını söndürün. Krema,tereyağ ve suyu ekleyip tekrar karıştırın.(bal kavamında olacak)
En son cevizlerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Bu yağtığımın resmi kayıp oldu onun yerine böğürtlen sosu ile yaptığımı yayınlıyorum.
Böğürtlen sosu için , yarım kilo böğürtlenleri 1/2 su bardağı şekerle pişirdim.Sonra ilistirden geçirdim ve tartın üzerine döktüm..

19 Haziran 2010 Cumartesi

UŞAK


Bu garnitür salatasını veya yemeğini mi desem bilmiyorum fakat çok seviyorum.
Çok sık yapmam fakat yapınca da hepsini ben yerim,hele o soğanlarını yemeği çok seviyorum. Bunu annemden öğrendim adının uşak olduğunu söyledi...
Niye uşak ve ne anlamı var bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa bana söylerse memnun olurum.


MALZEMELER:

5 adet patetes
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
tuz
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Patatesleri küp küp doğrayarak yağda kızartın.
2) Kızartılan patateslerinin yarısını tencerenin altına yayın.Üzerine ince doğranmış soğan ve maydanozu karıştırarark dökün.
3) Kalan patatesi de soğanların üzerine dökün.
4) Yarım çay bardağı su koyayark kendi buharıyla pişirin.

Benden söylemesi bunu mutlaka deneyin,pişman kalmazsınız.

3 Haziran 2010 Perşembe

DOLGU KEK


MALZEMELER:

Keki İçin:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
Krema İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 15-20 tane çilek
  • 1 tane kivi
  • 1 tane muz
  • yarım limon suyu

Süslemek İçin:

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
  • çikolata parçaları
YAPILIŞI:
  1. Önce keki hazırlayın, bunun için yumurta ve şekeri mikserde en az 5-6 dakika çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
  2. Hazırladığınız hamuru önceden yağladığınız 26 cm çapındaki kelepçeli bir kalıba boşaltın ve 150 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  3. Bu arada krema malzemelerini yağ ve meyveler hariç bir tencedere muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ılıtın ve içine yağı ekleyerek mikserde 5-6 dakika çırpın.
  4. Çilekleri ve kiviyi küçük doğrayın, muzu yarım ay şeklinde küçük doğradıktan sonra limon suyuyla karıştırın, bir kenarda bekletin.
  5. İyice soğuyan kremaya doğradığınız meyveleri katın ve kaşıkla karıştırın.
  6. Ilıyan keki ortadan ikiye kesin, üstteki parçayı derin bir salata kasesine (steç filmle kaplamayı unutmayın) oturtun, elinizle düzeltin ve bir havuz oluşturun. Oluşan çukura kremayı boşaltın, üzerine kalan diğer kek parçasını kapatın ve kenardaki fazlalıkları kesip alın.
  7. Kasenin üzerinide streç filmle kapatın ve pastanızı bir gün dinlenmek üzere buzdolabına alın.
  8. Ertesi gün çikolata sosu ve sütü pişirin, pastayı kaseden ters çevirerek çıkartın ve soğuyan sosu üzerine gezdirin, süsleyerek servis edin.
  9. tarif için http://yesilkivi.com!a teşekkürler....Yazmaya üşendim aynen yayınlıyorum...

2 Haziran 2010 Çarşamba

BAMYA SALATASI


MALZEMELER:

1 kutu konserve bamya
5 diş sarımsak
1 kutu konserve mantar(normalde olur)
3 adet domates
közlenmiş kırmızıbiber turşusu
dereotu
zeytinyağ

YAPILIŞI:

1)Sarımsakla mantarı zeytinyağda kavurun. Domatesleri ekleyin ve karıştırın.Domates sulanınca iyice yıkanmış bamyaları ekleyip (arkadaşımın söylemiyle) tıkır tıkır yapıncaya kadar pişirin.
2)Közlenmiş kırmızıbiber turşusunu ekleyip biraz karıştırıp altını söndürün.Servis yaparken dereotu eklemeyi unutmayın.

bu tarif sevgili Ayferçiğime ait..Hepimizinde çok hoşuna gitti.Onu gününden çekilmiş resimleride sizler için yayınlıyorum.
Çok güldüğümüz bir gün olmuştu..