Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2010 Pazar

MISIR SALATASI


MALZEMELER:

haşlanmış mısır
taze soğan
kırmızı biber turşusu
zeytinyağ
limon
tuz

YAPILIŞI:

İster konverse mısır ister haşlayıp dondurucuya koyduğunuz mısırları,taze soğan ve kırmızı biber turşusu ile karıştırın.ve sos ile servis yapın.

Çok lezzetli ve değişik bir salata hem de çok kolay.......hadi mutfağa...

12 Mayıs 2010 Çarşamba

TAHİN VE İKİ TARİF


MERHABA..
Ruhan arkadaşımın gününde yediğimde çok hoşuma gitti ve tarifini aldım ,kurabiyeyi ısırdığında sanki helva yemişsin gibi oluyor tahin miktarı daha fazla olan bir kurabiye....hemen marketden tahin alındı ve yapıldı. Bu arada başka bir tahinli kurabiye tarifi alındı ve hemen yapıldı.

İkisinin lezzetide çok güzel oldu ama aralarında bazı farklılıklar var....1.resimdeki kurabiyede tahin miktarı daha çok olduğudan helva yemiş gibi oluyorsun.2.si un kurabiyesi kıvamında ama tahinli.....

MALZEMELER:(1.resim)

1 su bardağı tahin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı(akı üzerine)
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
üzeri için dövülmüş ceviz

YAPILIŞI:

Şeker ve tahini karıştırın,yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyin.Şekil verdikten sonra yumurta akı ve cevize batırarak tepsiye dizin ve pişirin.
En önemlisi asla soğumadan tepsiden almayın...





MALZEMELER:(2.resim)

1 su bardağı sıvıyağ
2 türk kahve fincanı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun.Hamuru streçe sarıp en az yarım saat dolapta bekletin.
Sonra istediğiniz şekli vererek pişirin.
Ama soğumadan tepsiden almayın hemen kırılıyor......

tatlı arkadaşım pembetatlar beni ödüle layık görmüş kensisine çok teşekkürler bende herkese gönderiyorum.....

10 Mayıs 2010 Pazartesi

PATATESLİ MUFFİN



MALZEMELER:

4 orta boy patates
1 adet soğan
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
2 çay kaşığı karbonat
karabiber,tuz,kırmızıbiber

YAPILIŞI:

1)Yumurta ile karabiberi çırpma teli ile  karıştırın.Sonra yağ,yoğurt,un ve karbonatı ekleyin.
2)Patatesleri çiğden  küp küp doğrayın.Soğanıda doğrayın ve hamur karışımına ekleyin.
En son baharatları ekleyip  yağlanmış düz bir  kek kalıbına yada muffin kalıblarına dökerek pişirin.
Çok lezzetli bir kek oluyor...

5 Mayıs 2010 Çarşamba

SALATALIKLI PATATES PÜRESİ

Fotoğraf-0042
MALZEMELER.

4 adet patates
2 adet salatalık
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:

1)Patatesleri haşlayarak püre yapın.
2)İçine rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış salatalık ekleyerek karıştırın.
3) En son mayonez,yoğurt ve sarımsak ekleyerek servis yapın.

2 Mayıs 2010 Pazar

HAŞHAŞLI KEK



MALZEMELER:


3 Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 su bardağı Haşhaş
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı  portakal suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

üzeri için:
2 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
1 paket hazır meyve sosu

YAPILIŞI:

1)Kek için,şeker ve yumurtayı çırpın,sırayla diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.yağlanmış kalıbınıza dökerek pişirin.
2)Kek pişerken 1 Su bardağı şekeri 1 Su bardağı su ile kaynatmadan pişirin ve soğumaya bırakın.Kek pişip biraz dinlendikten sonra sıcakken şerbetle ıslatın kekin iyice soğumasını bekleyin..
3)2 Paket kremşantiyi 2 çay bardağı sütle hazırlayın ve kekin üzerine sürün.
4)En son meyve sosunu vişne suyuyla hazırlayıp üzerine dökün.