Translate

28 Mart 2010 Pazar

KAZAN DİBİ

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM ....
evet doğum günüm ama enerjim hiç yok.Hatta tarifi bile yazmaya üşendim aynen aldığım arkadaşımdan kopyalıyorum.Tarifi Burçin'in denemelerinden aldım.Çok güzel oldu.Kendisine teşekkürler..

Eşim geçen gün bim de satılan hazırlarından almış tabi bunu kendime yediremedim ..ben sana yaparım diyerek tarif aradım.İlk Burçindeki tarifi görünce denedim ve çok memnun kaldım...eşimde çok beğendi...

Malzemeler :

• 1 litre süt
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 yemek kaşığı pirinç unu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çimdik tuz
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri

1. Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz.
2. 1 litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz.
3. Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz.
4. Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz.
5. Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz.
6. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
7. Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
8. Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz.
9. Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. İki dakikada bir diğer bölüme geçmek yerinde olacaktır.
Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz.
10. Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz.
11. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz.
12. Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz.
13. Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz.

24 Mart 2010 Çarşamba

TURŞU KAVURMASI


MALZEMELER:

3 yemek tabağı dolusu fasulye turşusu
10 adet biber turşusu
4 soğan
4 diş sarımsak
1 /2 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

1) Soğan ve sarımsaklar doğranarak sıvıyağ da iyice kavrulur.
2) Fasulye ve biber turşusu ince ince doğranarak soğana eklenir ve birlikte kavrulur.



Trabzonda bazen turşu kavurmasına küçük küçük doğranmış ekmek parçalarıda konur. Öylede çok lezzetli olur.

MARMARİS PİLAVI



Eşim Ankara'dan dönüşte uçaktaki dergide görmüş bu tarifi...Almış bana getirmiş....
Bu anlatımda değişik oldu.Evet eşim görüntüsü çok hoş bir dene istersen deyince denediğim bir tarif.Aslında havuçlu pilava benziyor ama yapılışı biraz daha farklı..

MALZEMELER:

2 kase pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber
su
tereyağ
tavuk suyu

YAPILIŞI:

1)Pirinçi sıcak suda tuz ilave ederek ıslatın.En az 1 saat beklesin.
2)Terayağını eritin ,iyice yıkadığınız pirinci ekleyin,tuzunu da ekleyerek karıştırın. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.Ölçülü yapmadığım için su miktarını göz kararı olarak verebileçeğim. Varsa tavuk suyu yoksa normal sıcak su ekleyin.Su miktarı tam pirinçlerin üzerini örtecek şekilde olacak.
3)Başka bir tavada rendelenmiş soğan ve havuçu zeytinyağda kavurun. Salça ve biraz tavuk suyu ekleyerek kavurmaya devam edin.Karabiber ve tuz ekleyin ve altını kapatın.
4)Demlenmiş pilava havuçlu karışımı ekleyerek karıştırın.
Afiyet olsun.tarifde kereviz yaprağıda vardı ama evde olmadığı için eklemedim.

15 Mart 2010 Pazartesi

ÇITIR TAVUK



Değişiklik olsun diye yaptım tadı lezzetli oldu ama kızartma olduğu için bir daha yapmayı düşünmediğim bir lezzet. Aynı fast foodlardaki tavuklar gibi oldu...Yanına bulgur pilavı ve soğan kızartması da yaparak sunum yaptım....

MALZEMELER:

2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı curi
arzu edilen baharatlar
tuz,kırmızbiber
1 yemek kaşığı salça
2 yumurta
beyaz un
mısır unu
kızartmak için yağ

YAPILIŞI:

1)Tavuk göğsü ince ince kesilir.Süt,sıvıyağ,salça ve baharatlar karıştırılır ve tavuklar bu sosda en az 1 saat bekletilir.
2)Sosdaki tavukları iyice süzdürdükten sonra önce beyaz una sonra yumurtaya en sonda mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

9 Mart 2010 Salı

SÜPRİZ KEK


Yumuşacık ve çok lezetli bir kek tarifi.Hele arasındaki hindistan cevizli kısım ağıza gelince daha da lezzetli bir kek.MUTLAKA DENEYİN...


MALZEMELER:

3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı nutella
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
alabildiğine un

HİNDİSTAN CEVİZLİ KISIM:

3 yumurta akı
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı şeker(ben kullanmadım)

YAPILIŞI:

1)Yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın.İçine sıvıyağ,yoğurt ve sırasıyla tüm malzemeleri ekleyin.
2)Yumurta akını köpük köpük olana kadar çırpın,içine şeker ve hindistan cevizini ekleyerek tekrar çırpın.
3)Yağlanmış kalıba kakolu kekin yarısını dökün,üzerine hindistan cevizli kısmı dökün.Tekrar kalan kakaolu kısmı dökerek önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Bu tarifin aslını yenitadlar arkadaşımdan aldım.Kendim küçük değişikler yaptım.