Translate

28 Şubat 2010 Pazar

KURU MEYVELİ KURABİYE(NURHAYAT HANIMDAN)


Nihayet pc'nin başına oturabildim.Sizlere çok güzel bir kurabiye tarifi.Bu aralar hep arkadaşlarımın yaptığı tarifleri yayınlar oldum ama gerçekten bu kurabiye çok lezzetli olmuştu.
Tarif daireden arkadaşım Nurhayat'a ait.Kendisi genç yaşta emekli oldu.Bizde ona hayırlı olsuna gittik.Bizlere çok güzel bir sofra hazırlamıştı ve bu kurabiyede hepimizin çok hoşuna gitti ve sizin için yayınlıyorum. İlk fırsatta kendimde yapaçağım.

MALZEMELER:

125 gr margarin(yumuşak)
2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı üzeri için)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğine un
Kuru üzüm,kayısı,incir
kahvaltılık gevrek veya fındık

YAPILIŞI:

1)Kuru üzüm,kayısı ve incirleri sıcak suda biraz bekletip,iyice süzdürün.
2)Margarin,sıvıyağ,yumurta sarısı,şeker,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş birbirine karıştırarak yoğurun.
3)Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. En son kuru meyveleri ekleyin.
Eğer un gerekiyorsa biraz daha un ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına getirin.
4)İstediğiniz şekli verdikten sonra yumurta akına ve gevreğe batırarak pişirin. İstenirse dövülmüş fındığa da batırılabilir.

22 Şubat 2010 Pazartesi

REVANİ


Çok fazla zamanım yok ,tarifi yazıp gidiyorum.

MALZEMELER:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti:

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
limon suyu

YAPILAŞI:

1)Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
2)Yağlanmış borcama dökerek pişirin.
3)Şerbeti hazırlayın ve soğutun.
4)Kek sıcak ,şerbet ılık olacak şekilde dökün.

21 Şubat 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI





Ölçülü yapmadığımız için biraz doğaçlama anlataçağım.


1) Soğanları sıvıyağda iyice öldürün sonra kuş üzümü ve şam fıstığını koyun biraz daha kavurduktan sonra yıkanmış pirinçi ekleyin.

2) Pirinçler parlayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Salça ve suyunu ekleyerek pişirin.

3) Altını söndürünce nane ve baharatlarını koyarak demlendirin.

4) Haşlanmış asma yaprağına sararak az su ilavesiyle pişirin.

14 Şubat 2010 Pazar

KADAYIFLI POĞACA TATLISI(AYŞEGÜL'DEN)


Bu hafta yine günüm vardı.Sitemi takip eden arkadaşlar bilirler.Birlikte olmaktan çok hoşlandığımız bir grubumuz var..O kadar eğleniyoruz ki artık sabah kahvaltısında başlayıp akşama kadar oturmayı düşünür olduk..o kadar çok konuşuyor ve gülüyoruz ki akşam eve geldiğimde çenem ağrıyor oluyor..Gerçi bu aralar Öğretmenimizin deyimiyle bize nazar değdi bazı arkadaşlarımız hastalıklarla uğraşıyorlar aslınsa en çok bizi üzen sevgili Yıldız Hanım'ın oğlunu kaybetmesiydi.Gerçi bu aklıma geldiğinde hemen gözlerim doluyor çok da bahsetmek istemiyorum...Ama şunu söylemeliyim allah düşmanıma bile evlat acısı yaşatmasın.
Ama herşeye rağmen hayat devam ediyor.....

Filiz ve Hatice Hanımcım tarifi sizler için yayınlıyorum.Günümüzde en beğenilen Ayşegül'ün yaptığı bu kadayıflı poğaca tatlısı oldu...Tabi hemen tarif yazıldı ve sizlerle paylaşmak için resimlendi..Mutlaka deneyin...


MALZEMELER:
hamuru:

250 gr yumuşak margarin(yarısı sıvıyağda olabilir)
1 adet yumurta(beyazı üzeri için)
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un

iç malzemesi:

1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kadayıf
1 su bardağı ceviz veya fındık içi

üzeri için,
yumurta akı
kuru kadayıf

şerbet:

3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu

YAPILIŞI:

1) Önce şerbeti hazırlayın ve soğutun.
2)Hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak poğaca hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
3)İç malzeme için,1 yemek kaşığı tereyağını eritin, kadayıf ve fındıkla karıştırın.
4)Hamurdan bir parça alın ve fincan tabağı büyüklüğünde açın ve iç malzemeden koyun ve kenarlarını kapatın.Önce yumurta akına sonra kadayıfa bulayarak birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
5)180 derecede pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk balı dökün...

9 Şubat 2010 Salı

FİLİZCİM KEKİ


MERHABALAR
Çok uzun zaman oldu farkındayım ama 15 tatil dolayısıyla anneme Samsun'a gittim. Orda da internet olmadığı için siteye tarif ekleyemedim...Ama hepinizin sitelerini gezmeyi özledim.
Sizlere çok güzel bir kek tarifi ,arkadaşım Filiz'den..Bir akşam kapı çaldı,Filiz'in güzel kızı Elif Naz elinde bir tabak dolusu kek ile geldi...Daha kapıyı kapamaya fırsat kalmadan elimdeki tabak kapışıldı.Eşim ve oğlum keke bayıldılar ''bana bir de site sahibisin böyle bir kek yapmazsın '' dediler...İçine düştüğüm durumu düşünün artık...O kadar Farklı tarifli bir çok kek dene ama yinede yaranama..Ama kek gerçekten çok güzel olmuştu.Arkadaşımının ellerine sağlık....



MALZEMELER:

3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt+süt karışımı
yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2.5-3 su bardağı un

YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Kakao hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
2)Bu karışımın yarısını yağlanmış kalıba dökün diğer yarısına kakaoyu ekleyin ve kalıba dökün.
3)kalıbtaki karışımı çatalla yavaş yavaş alttan üstte doğru karıştırarak mermer görünümü almasını sağlayın.
4) Önceden ısıtılmış fırında pişirin.