Translate

8 Kasım 2010 Pazartesi

MANTAR SALATASI


MALZEMELER:

mantar
turşulu yeşil zeytin
taze soğan
dereotu
kornişon turşu
közlenmiş kırmızı biber
sosu:
limon suyu
zeytinyağ
nar ekşisi
tuz

YAPILIŞI:

1)Mantarı iyice yıkayın ve dilimleyin. Tencerede yaklaşık 1 lt suyu kaynatın.1 limonun suyunu sıkın ve dilimlenmiş mantarları ekleyip en az 20 dakika haşlayın.İsterseniz 1 gün önceden yapıp dolabta saklıyabilirsiniz.
Bu şekilde mantarların kararmasını engellemiş oluruz.
2)Diğer bütün malzemeleri doğrayın ve servis kabınıza alın.Mantarları ekleyin ve karıştırın.
3)Sos malzemelerini salatanın üzerine dökün,karıştırarak servis yapın.

Daha önce aynı salatayı diğer günümde mantar eklemeden yapmıştım.mantarsız olunca yeşil zeytin miktarını artırmıştım.Her iki şeklide güzel oluyor....