Translate

11 Ekim 2010 Pazartesi

KAYMAKLI KETE (ÇAMLIHEMŞİN YÖRESİNE ÖZEL)

Sizlere özel bir tarif vereçeğim. Bu keteyi Aysel arkadaşım yapıyor.Kendisi Çamlıhemşinli ve çok becerikli...Gördüğüm kadarıyla o bölgenin insanı pek bir becerikli oluyor sadece yemek de değil elişi konusunda da süperler(Burdan kendime de pay çıkarmıyor değilim.Çünkü baba tarafından Rizeliyim.)
Gün sebebiyle Aysele gitmiştik .Menüsü genelde yöresel lezzetlerle doluydu.Çamlıhemşinkuymağı,kaymaklı kete gibi....
Daha öncecen yiyenler tadını bildiğimiz için yemeyenlere mutlaka tadına bakın gözüktüğü gibi değil çok lezzetli bir kurabiye demekten kendimizi alamadık...Gerçekten hem çok kalorili hemde çok lezzetli bir kete...

MALZEMELER:

Kaymak
un+mısır unu
tuz

YAPILIŞI:

Aysel göz kararı yaptığı için malzemeleride size bu şekilde yazdım.
Ne kadar kaymak kullanaçaksanız onu kabınıza alın,üzerine un ve az mısır unu ilave edin.Tuzda ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığını bulana kadar un eklemeye devam edin.
Merdane ile hamuru açın ve su bardağı ile kesin ve tepsiye dizin ,üzeri kızarana kadar pişirin.
Dikkat edin çok kalorili ...