Translate

3 Ocak 2010 Pazar

SOSYETE MANTISI


Son zamanlarda çok sık tarif yazamıyorum..Aslında zamansızlıkdan değil de eskisi kadar hevesim yok...ancak haftada bir ekleyebiliyorum...
Babamla ilgili yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Dediğim gibi çok riskli bir ameliyat olacaktı ama son anda doktorlar biraz daha ilaçla tedaviye devam etme kararı aldı.Yani ne zaman ne olacak belli değil ....


Daha önce yapmış olduğum sosyete mantısının bir versiyonu, bu sefer içinde kıymanın yanında havuçda var...

MALZEMELER:

3 yufka
300 gr kıyma
2 adet soğan
3 adet havuç
tuz,karabiber
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:

1)Kıymayı rendelenmiş soğanla iyice kavurun ve baharatları ekleyin.
2)Havuçu rendeleyin ve kavurun.
3)1.yufkayı masaya serin ve kenarlarını katlayarak kare şekline getirin ve Üzerine kıymalı harçın yarısını yayın.2. yufkayıda aynı şekilde kare haline getirip ilk yufkanın üzerine koyun.Bu sefer havuçlu harcı yayın.En son 3.yufkayıda kare haline getirip havuçlu harcın üzerine koyun.Kalan kıymalı harcı koyup sıkıca rulo yapın.
4)Ruloyu ikiye bölün ve tülbente sıkıca sarın 1-2 saat dolabta beklettikten sonra
suda 25-20 dakika haşlayın.
5)Haşlanan ruloları çıkarın tülbenti acın ve dilimleyerek servis tabağına alın.Servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile servis yapın.