MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
1 poşet krem şanti
2 avuç kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
YAPILIŞI:
1)Süt,şeker,nişasta ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Soğuyunca 1 poşet krem şantiyi döküp mikserle çırpın.
2)2 avuç kadayıfı 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.Ocaktan indirdikten sonra 1 yemek kaşığı şeker ve fındığı ekleyip karıştırın.
3)Servis tabağınızın altına kadayıflı karışımın yarısını yayın.Üzerine muhallebiyi dökün.Kalan kadayıfıda muhallebinin üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder