Translate

7 Ocak 2010 Perşembe

MANTARLI TAVUK



Sevgili arkadaşım kırlangıç hikayesi ve yine sevgili arkadaşım mahperi bana hediye göndermiş .İkisine de çok teşekkür beni düşünmeleri beni çok mutlu etti...Bende herkese gönderiyorum.....


İşden eve dönmeden başlar bu akşam ne yemek yapaçağım sıkıntısı hatta sabah evden çıkarken düşünmeye başlarsın...
Genelde sebzeli sulu yemekler yapmak istiyorum çünkü en azından 2 gün gidiyor diğer kuru yemekleri yapıyorsun o gece yeniyor ertesi gün yine yapacak şey düşünüyorsun..
Gerçi bu zamanlarda ıspanak,lahana ,karnabahar gibi sebzelerden çok yemek yapar oldum. Oğlum artık değişik bir şey yapsan deyince aklıma mantarlı tavuk geldi..Bizim evde çok sık yapılan bir çeşit değil hatta eşimin yiyeçeğinden de şüpheliydim yaparken....
Tam pişirirken eşim geldi bu yemeğe körimi koydum ben asla yemem dedi ve çıktı... ama Tabaklara servis yaptığımda bu çok güzel olmuş diye iltifat bile aldım.Eşimden bu sözü duymak biraz zordur..Biraz gurme tarafı vardır.
Eşim beğenmişti ama kızıma yedirmek için başka bir yol buldum ,tavuklu mantarı lavaşı içine koyup dürüm gibi sardım hatta oğlumda öyle istedi onada bir lavaş hazırladım.
Çok kolay ve lezzetli olan bu yemeğin tarifine geçeyim.Bundan sonra misafirlerime bile yapmaya karar verdim..


MALZEMELER:

1 kg tavuk göğsü
1 paket mantar
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça(domates zamanı domates tercih ederim.)
3 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
3 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pul biber,köri
kaşar rendesi

YAPILIŞI:

1)Soğan,kırmızıbiber,yeşil biber ve sarımsak doğranarak sıvıyağ konulmuş tencerede iyice kavrulur.Salça da eklenip karıştırılır.
2)Tavuk göğsü küp küp doğranır ve kavrulan soğanların içine dökülür.Tavukların rengi dönene kadar pişirilir.
3)Mantarları limonlu suda beklettikten sonra kabuklarını soyup dilimleyip tencereye ekleyin ve harlı ateşte mantar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
4)Tamamen suyunu çekince baharatlarını ekleyip karıştırın ve fırın kabına dökün.Üzerine kaşar rendeleyerek fırına verin.kaşar eriyene kadar pişirin.
Dediğim gibi arzu edilirse mantarlı tavuk sote kaşarlanmadan lavaşa sarılarak servis yapılabilir.


Ayrıca tavuk,balık ve etin yanında bu acıbiber sosu çok güzel gidiyor...Mükemmel bir lezzet hem yanıyor hem de yiyorum özellikle sosun suyuna ekmek banmaya bayılıyorum...
Domatesle yapılan bir sos olduğu için domates zamanı sizlere tarifini vereçeğim...