Translate

12 Nisan 2009 Pazar

ÇİLEKLİ PASTA


Pazar günü evi temizledim sonra yemekleri yaptım. Herşey oturmam için hazırdı...Oğlumla film izleyecektik fakat...Telefon çaldı ,arayan çok samimi bir arkadaşımdı.Nevar ne yok diye konuşurken hadi çıkın bize gelin dedim.Oda tamam dedi.Sonra içimdeki ses hani saniye sen oturup keyif yapacaktın ne diye misafir çağırdın desene hemen mutfağa girip bu pastayı yaptım.
Nasılsa yemekler hazırdı,börekde vardı bir de tatlı olsun dedim.Tabi kızım hemen çilekli pasta olsun diye diretti ve onu kıramadığımdan ortaya bu pasta çıktı.
Pasta süper güzel olmuştu. Misafirlerimin ikiside 4 dilim yedi...
Pastanın pandispanyası yine hünerlibayanlara ait.Kendisine çok teşekkür...



YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

ARASI İÇİN,
1 poşet beyaz çikolata sosu
2 su bardağı süt
çilek

ÜZERİ İÇİN,
1 poşet çikolata parçalı çilekli krem şanti
1 su bardağı süt

PANDİSPANYA İÇİN,
1)Yumurta aklarını mikseler iyice çırpın.
2)Yumurta sarılarını şeker ve sıcak su ile iyice çırpın.
3)Un,kabartma tozu,vanilyayı ayrı bir kapta eleyerek karıştırın.
4)Yumurtalı şeker karışımına yoğurt,sıvıyağ ve ekleyerek bir daha mikserle karıştırın.
5)Unlu karışımı ilave ederek çırpmaya devam edin.En son yumurta aklarını ilave edin hiç söndürmeden alttan üstte doğru hafif hafif karıştırın.
6)Altına yağlı kağıt serilmiş kelebçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
7)Krem şanti ve beyaz çikolata sosunu hazırlayın.
8)Pandispanya ikiye bölün.Keki ıslatmaya gerek yok yoğurtlu olduğu için ıslak bir kek oluyor.Arasına beyaz çikolatadan sürün ,üzerine çilekleri yerleştirin. Krem şantili karışımda tekrar sürüp ikinci katı koyun. Üzerini beyaz çikolata sosu ile kaplayın.
Kalan krem şantiyi de üzerine dökerek pastayı sıvayın. Üzerini çilekle süsleyerek servis yapın.