Translate

3 Nisan 2009 Cuma

ÇİKOLATALI CUPCAKE



Ne zamandır cupcake yapmak için tarif araştırıyordum..İstediğim kek yumuşacık hafif ıslak ve bol çikolatalı bir tarif di.
İstediğim gibi tarifi pelin'in pastanesinde buldum.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Yiyen herkesden tam not aldı çok yumuşacık aynı brownie ayarında bir kek oldu.Arkadaşıma çok teşşekür ediyorum.
Daha denemediyseniz hemen deneyin...
Ben içinin ıslak ıslak olması için bir şey denedim ve istediğim ıslaklığı yapabildim.Bunun için keklerin üzerine kar köpüğü denilen royal ıcıng den döktüm.Önce beyaz durdular ama içine çekince o ıslaklığı sağladılar..



MALZEMELER:

2 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
80 gr rendelenmiş bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı buttermilk ( 1/2 su bardağı ılık sütün içine 1 çorba kaşığı elma sirkesi koyup yarım saat bekletin.Keke güzel bir yumuşaklık veriyor.)
1/2 su bardağı sıvıyağ
kar köpüğü için,
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 -2 damla limon suyu


YAPILIŞI:

1) Kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kabın içinde karıştırın.
2)Yumurtalarla şekeri derin bir kabın içinde iyice çırpın.Portakal suyu, sıvıyağ, buttermilk ve vanilyayı ilave edip bir süre daha çırpın. Portakal kabuklarını, rende çikolataları ve unlu karışımı da koyup kaşıkla karıştırın ve muffin kalıplarına paylaştırın.
3)Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
4)Kar köpüğü için,
yumurta akı,pudra şekeri ve limon suyunu rengi kar gibi olana kadar çırptım.Sonra keklerin üzerine sürdüm.
Daha önce dediğim gibi önce keklerin üzerine beyaz beyaz durdular sonra yavaş yavaş kekler onu içine çekti ve o ıslaklığı sağladım.
Mutlaka bu şekilde deneyin.