Bu Blogda Ara

30 Nisan 2008 Çarşamba

SULTAN LOKUMU


MALZEMELER:

4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 kahve fincanı un
125 gr tereyağ
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
2 tatlı kaşığı kakao



YAPILIŞI:


1) Unu tereyağla sararana kadar kavurun.

2) Sütü ve şekeri ilave ederek muhallebiyi hazırlayın.Eğer topaklanırsa blenderden geçirin.

3) 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın.

4) Hindistan cevizi dökülmüş büyük fırın tepsisine muhallebiyi yayın. Bir gece dolapta bekletin.

5) Tepsideki muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın.( Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı ayırın.) Tepsiyi enlemesine dörde bölün. İstediğiniz büyüklükte rulo yaptıktan sonra kesin servis tabağına alın. Sürekli aynı işlemi yaparak tepsideki muhallebiyi bitirin.

6) Ayırdığınız krem şantiye kakaoyu ekleyin. Ve ruloların üzerini isteğinize göre süsleyin.


29 Nisan 2008 Salı

ÇİLEKLİ PARFE

MALZEMELER:

1 kutu rulo gofret
5 su bardağı süt
1 adet vanilyalı puding
1paket burçak bisküvi
1 su bardağı fındık
1 paket krem şanti
1 kase çilek
1 paket beyaz çikolata sosu
üzerini süslemek için,
hindistan cevizi
çilek püresi ve damla çikolata
HPIM2133.JPG

YAPILIŞI:

1) Rulo gofretleri ortadan bölerek kelepçeli kalıbın kenarlarına dizin.Birinci ve ikincide biraz uğraşıyorsunuz fakat onları dengeli koyarsanız sonra bir problem yaşamıyorsunuz.
2)2.5 su bardağı sütle vanilyalı pudingi pişirin.İçine kırdığınız bisküvi ve fındığı ekleyerek kalıba dökerek soğutun.
3)1 paket krem şantiyi yarım bardaktan biraz fazla sütle çırpın.Çilekleri doğrayın.Doğradığınız çilekleri şantinin içine koyarak soğuyan pudingin üzerine dökün.
4)2 su bardağı sütle beyaz çikolata sosunu pişirin. Sos soğuyunca kremşantinin üzerine dökerek soğumaya bırakın.
5) Üzerini hindistan cevizi ve çilek püresiyle süsleyin.
6) Bir gece dolabta bekledikten sonra servis yapın.

28 Nisan 2008 Pazartesi

TEREYAĞLI PAMUK POĞACA

Sevgili Fatoş Tuncay arkadaşım etkinliği bugün başladı ,ona kolay gelsin dilerken bende bu yumuşak pofuduk poğacalarla etkinliğe katılıyorum. Bu poğacaları ilk yeşil domates yapmıştı. Onou takiben birçok arkadaşım bu tarifi uyguladı.gerçektende harika bir lezzet. Hele sıcak fırından çıkar çıkmaz .....Ağzım sulandı....
Denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.....Haberiniz ola....

MALZEMELER:

150 gr tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı üzeri için)
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un



YAPILIŞI:

1) Oda sıçaklığındaki tereyağ,yumurta,yoğurt ve tuzu iyice birbirine yedirin.
2)Un ve kabartma tozları ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Arzu ettiğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizerek fırına verin.
3) Ben ceviz büyüklüğünde toplar yaptıktan sonra tam ortalarına peynir koyarak pişirdim.

25 Nisan 2008 Cuma

SAKALLI VEYA SAÇAKLI POĞACA

Merhaba arkadaşlar,hepinize iyi hafta sonları diliyorum.Kızımı soran arkadaşlara teşekkür ediyorum.Kızım iyidir,daha çiçekleri tam geçmedi ama bugün kreşe göndermek zorunda kaldım. İnşallah birşey olmadan gelir.

Bu tarifi nino'da görünce yapmaya karar verdim. Bir kaç kere buna benzer tarifler yapmıştım ama istediğim lezzeti yakalayamamıştım. Nino'da bunu görünce bir kez daha deneyeyim dedim. Sonuç,harikaydı.Herkese tavsiye ederim.Tarifi aynen aktarıyorum. Aşağıdaki ölçüler benim kullandığım ölçülerdir. Bunlarla tam bir tepsi çıktı.Ninocum duy sesimi sana o kadar yorum bırakıyorum bana dönmüyorsun,üzülüyorum,vallahi......
tarif için teşekkürler.
HPIM1972

MALZEMELER
1/2 Su Bardağı Ilık Sut
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta (akını hamura kattım,sarısını üzerine sürdüm.)
1 Tatli Kaşığı Tuz
1 Tatli Kaşığı şeker
1 Paket Toz Maya
Aldığı Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar)

Ic Harci Icin
250 gr. Beyaz Peynir
2 Demet Maydanoz

HPIM1973
YAPILISI:
1)Ilık sutte toz mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2) Hamurun uzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin.
3)Cevizden biraz büyük parçalar koparıp, top haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Minik toplarin uzerine yumurta sarısı sürüp, 180-200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
4) Bu arada harcınızı hazırlayabilirsiniz.Öncelikle 1 demet maydanozu rondoda iyice kıyıp, ayrı bir tabağa alın. Diger maydanoz demeti ve peyniri rondoda çekin ve onuda ayrı bir tabağa koyun. Pişen poğacalarınızı hemen fırından çıkartıp, üzerlerine havlu veya sofra bezi örtünki kurumasın.
5) 20-30 dakika poğacalarinizi bu şekilde dinlendirdikten sonra, poğacaları enlemesine yarım ay şeklinde karnında yarın. Peynirli maydanozlu harcınızdan biraz poğacanin icine, birazda kestiğiniz ağız kısmına sürün. Daha sonra poğacanin ağız kısmındaki peynirli harcı, kıydığınız maydanoza bulayıp, servis tabağına alıp, servis yapın.


22 Nisan 2008 Salı

ELMALI KEK

Benim için çok özel bir tarif,ilk yaptığım keklerden biri aslında turta da denebilir. Elmalı lezzetleri oldum olalı severim zaten ama bu kekdeki elma tanelerinin ağzımda bıraktığı lezzeti tasvir etmem çok zor. ıslak ve çok yumuşak bir kek olduğu için daha da seviyorum.

Resim 003

MALZEMELER:

4 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
4 adet elma
1 kase dövülmüş fındık
Alabildiğine un

YAPILIŞI:

1) Şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Sıvıyağ,un ve kabartma tozunu ekleyerek tahta kaşıkla karıştıın.
2) Elmaları küp küp doğrayarak fındık ve tarçınla karıştırın.
3)Hazırladığınız elmalı karışımı kek karışımına ilave ederek yağlanmış tepsiye dökereken az 45 dakika pişirin.

İçi zor pişen bir kek ,çıkarmadan önce iyice kontrol edin.Çünkü elma suyunu salıyor. Birde bu kek dilimli kek kalıplarında pişmiyor ,dilimlere elmalar yapışıyor. Düz borcamlarda daha iyi sonuç veriyor.

21 Nisan 2008 Pazartesi

ISLAK KEK

Son zamanlarda yediğim en nefis keklerden biri.Tarif Selin Çağlayan'a ait. Kendisine paylaşımı için teşekkürler.Harika bir lezzet mutlaka deneyin.

MALZEMELER:

kek için:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nutella
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
DSCN7046

keki ıslatmak için,
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata(80 gr)
2 çay bardağı pudra şekeri

beyaz çikolata için,
1 paket hazır krema
2 paket beyaz çikolata(160 gr)
1 yemek kaşığı pudra şekeri

üzeri için,çikolatalı sos
draje

YAPILIŞI:

1)kek için,yumurta ve şekeri çırpın,süt,sıvıyağ,kakao ve nutellayı ekleyip tekrar çırpın.Un ve kabartma tozunu ekleyip yüksek devirde çırptıktan sonra yağlanmış 26-28 cm'lik kalıba dökerek pişirin.Ben tart kalıbını yağladım ve onda pişirdim.Servis tabağına alarak soğumaya bıraktım.
2)Keki ıslatmak için,süt,bitter çikolata ve pudra şekerini sürekli karıştırarak pişirin.Sos ılınınca kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.
3)Beyaz sos için,krema,beyaz çikolata ve pudra şekerini karıştırarak pişirin. Beyaz sosu da kekin üzerine dökerek bozdolabında bekletin.
4) Üzerine çikolata sosu hazırlayın ve şekilli olarak dökün. Tabi ben sabremediğim için sıcakken döktüm ve yayıldı.görüntüsü bozulmuş oldu. Siz öyle yapmayın.
Tart kalıbında pişirdiğim için kenarlarınıda çilekle süsledim.

20 Nisan 2008 Pazar

ANNE POĞACASI






Annemden öğrendiğim ilk tarif.Yaklaşık 13-14 yaşlarında iken öğrenmiştim. O gün bugün severek yapıyor,beğenerek yiyorum.Yolda yemek için yaptım.


MALZEMELER:

2 yumurta(1'inin sarısı üzerine)
1 kase yoğurt
125  gr margarin(oda sıcaklığında)
1çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
iç malzemesi: Peynir ve maydanoz
Alabildiğine un

YAPILIŞI:

İç malzemesi hariç tüm malzemeleri karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca küçük parçalar koparın. İçlerine iç malzemesinden koyarak üzerine yumurta sarısı sürerek yağlanmış tepsiye dizin.


Annem derki, iç malzemesini koyarken fazla hamuru ezme yumuşaklığı gitmesin. Denedim doğrudur. Çok güzel bir poğaca oluyor. Sıcakken yemede yanında yat. Benden bu kadar fazla konuştum. En kısa sürede görüşürüz.

17 Nisan 2008 Perşembe

SUÇUKLU ÇÖREK

MALZEMELER:

100 gr margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
yarım kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı maden suyu
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için,
100 gr rendelenmiş kaşar
100 gr sucuk
üzeri için ,1 yumurta sarısı

HPIM1800.JPG

YAPILIŞI:

1) Margarini eritin,soğuyunca un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
2) Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
3) Bu hamuru 1 gün buzdolabında bekletin.
4) Sucukları ince ince doğrayın,kaşarı rendeleyin.
5)Hamurdan küçük bezeler alın,içersine sucuk ve kaşar koyarak kapatarak yuvarlayın.
6) Üzerine yumurta sarısı sürerek susam dökün.
7)Hamurların üzerine keskin bir bıcakla artı şeklinde keserek fırına verin.

15 Nisan 2008 Salı

ANNE KURABİYESİ

MALZEMELER:

3 yumurta( 1 tanesinin akı üzerine)
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
yarım paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı dövülmüş fındık
alabildiğine un
HPIM1889
YAPILIŞI:

1)Şeker,margarin(oda sıcaklığında),sıvıyağ,yumurta,yoğurt ve fındık karıştırılır.
2)Un,kabartma tozu ve karbonat eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
3)Arzu ettiğiniz büyüklükte yuvarlaklar yapılarak önce yumurta akına sonra şekere batırılarak tepsiye dizilir ve fırına verilir.

11 Nisan 2008 Cuma

MISIR UNLU PIRASALI KEK


MALZEMELER:

3 Yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 adet pırasa (ince doğranacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 paket kabartma tozu
1 adet havuç rendesi
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un

YAPILIŞI:

1-) Pırasa ve havucu az sıvıyağda soteleyin.
2-) Yumurta, yoğurt,sıvıyağ,tereyağ,kaşar peyniri rendesi, mısır unu,normal unu ve kabartma tozunu karıştırın.
3-) Bu karışıma pırasalı havuç sotesini ve arzuya göre kırmızıbiberi ekleyerek yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.