Translate

11 Aralık 2009 Cuma

ISPANAKLI SARMA BÖREK



MALZEMELER:

3 yufka
4 yemek kaşığı tereyağ
500 gr ıspanak
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet havuç
2 kibrit kutusu beyaz peynir
tuz,karabiber

Sos malzemesi:

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta


YAPILIŞI:

1-) Soğanı sıvıyağda kavurun. Yıkanan ıspanakları ilave ederek 5 dk. daha kavurup baharatları ekleyerek altını kapatın.
2-) Havucu rendeleyin. Peynir ve havucu ıspanaklı karışıma ekleyerek karıştırın.
3-) 3 yufkayı üst üste koyarak 4'e bölün. Herbir yufka parçasına eritilmiş tereyağdan sürün ve yay şeklindeki kenarına ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
4-) Hazırladığınız ruloları yağlanan fırın tepsisinin ortasından başlıyarak spiral biçimde yerleştirin.
5-) Sos malzemelerini karıştırarak böreğin üzerine dökün. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra 200 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: