Translate

25 Aralık 2019 Çarşamba

PATLICANLI BEYTİ

Tek çekmeyi unutunca soframdan genel görünüm,


yapılışı aşam aşama resimlerde,
1


2






3










MALZEMELER:


4 adet yufka
5 adet patlıcan
zeytinyağı
Tuz
Sosu için;
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet yumurta sarısı


Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Domates sosu
tereyağ


YAPILIŞI:

  1. Patlıcanlı beyti için   patlıcanları şerit şeklinde soyarak, ince uzun dilimleyelim ve   fırın tepsisine yerleştirelim. Patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüp tuz serpelim ve   pişirelim.
  2. köftesi için,  kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber, karbonat ve yumurta sarısını iyice  yoğuralım.
  3. Masaya serdiğimiz 1  yufkanın üzerine su ve zeytinyağı karışımından sürelim.
  4. Yufkanın  yuvarlak kenarını düzleyecek şekilde katlayalım , katladığımız kısmın üzerine de sostan sürelim.
  5. Katladığımız bölüme gelecek şekilde resimdeki gibi patlıcanları yan yana dizelim. Kıymalı harcımızı patlıcanların üzerine uzun bir şerit  şeklinde yerleştirelim.
  6. Yufkanın kenarlarını  katlayarak rulo şeklinde saralım.
  7. Hazırladığımız ruloyu 2 parmak eninde verev keselim.
  8. Tepsimize ruloları dizelim üzerlerine biraz tereyağ parçaları koyalım.
  9.  180 fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  10. Pişen Beytileri seviş tabağınıza alın. Domates sosu için domatesi rendeleyin biraz şeker,tuz ve bir diş sarımsak ile pişirin.
 Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok: