yapılışı aşam aşama resimlerde,
1
2
3
MALZEMELER:
4 adet yufka
5 adet patlıcan
zeytinyağı
Tuz
Sosu için;
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Domates sosu
tereyağ
YAPILIŞI:
- Patlıcanlı beyti için patlıcanları şerit şeklinde soyarak, ince uzun dilimleyelim ve fırın tepsisine yerleştirelim. Patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüp tuz serpelim ve pişirelim.
- köftesi için, kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber, karbonat ve yumurta sarısını iyice yoğuralım.
- Masaya serdiğimiz 1 yufkanın üzerine su ve zeytinyağı karışımından sürelim.
- Yufkanın yuvarlak kenarını düzleyecek şekilde katlayalım , katladığımız kısmın üzerine de sostan sürelim.
- Katladığımız bölüme gelecek şekilde resimdeki gibi patlıcanları yan yana dizelim. Kıymalı harcımızı patlıcanların üzerine uzun bir şerit şeklinde yerleştirelim.
- Yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde saralım.
- Hazırladığımız ruloyu 2 parmak eninde verev keselim.
- Tepsimize ruloları dizelim üzerlerine biraz tereyağ parçaları koyalım.
- 180 fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen Beytileri seviş tabağınıza alın. Domates sosu için domatesi rendeleyin biraz şeker,tuz ve bir diş sarımsak ile pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder