MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı acısız şalgam suyu
7-8 tane kornişon turşu
1 su bardağı mısır
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Pulbiber, karabiber, tuz
limon, nar ekşisi
limon, nar ekşisi
YAPILIŞI:
1)Bulguru 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
2)Şalgam suyunu ısıtın ve bulgurun üstüne dökün, (pilav yapar gibi )ocağın altını kısın pişirin. Suyunu çekince altını söndürün ve demlenmesi için bekletin.
3)Maydanoz, yeşil soğan , dereotunu ince ince kıyın.
4)Kornişon turşu , mısır, ve yeşillikleri bulgurla karıştırın.
5) Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz, ve diğer baharatları ekleyin ve karıştırın.
6) Karışımı prenses tacı kalıbına bastırın, servis tabağına ters çevirin..
Prenses tacı yoksa doğrudan tabağa koyarak yada ştreçle kaplanmış kaseye koyup ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
Prenses tacı yoksa doğrudan tabağa koyarak yada ştreçle kaplanmış kaseye koyup ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
1 yorum:
ıyı bır sıte teşekkürler.
Yorum Gönder