Translate

13 Şubat 2018 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Günümde yaptığım kurabiyemin tarifi, Tarifi Reyhan kokulu Mutfağımdan aldım.




MALZEMLER:

125 gr. Oda ısısında tereyağ,
1/2  çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı pudra şekeri,
1/2  su bardağı hindistan cevizi,
Un
Üzeri için,
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1)Bütün  malzemeleri karıştırarak  kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
2)Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar alın ve  yuvarlayarak tepsiye dizin. 180 dereceli fırında beyaz olacak şekilde pişirin.
3)Üzeri için olan malzemeleri bir kasede karıştırın.  Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bu karışıma batırarak servis tabağınıza dizin.