MALZEMELER:
125 gr yumuşak tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
yaklaşık 5 su bardağı un.
İçi İçin;
200 kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
1) Yumurta akı, oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer hamur malzemelerini yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
2)Hamuru iki eşit parçaya bölün. parçalardan birini merdane yardımı ile dikdörtgen biçiminde açın. çok fazla hamuru inceltmeyin.
3)Soğanı sıvıyağda kavurun,kıymayı ekleyin kavurun ,domatesi ekleyin kavurmaya devam edin. En son tuz ve maydanoz ekleyip altını söndürün.
4)Hamurun ortasına iç harcını koyun. önce hamurun bir tarafını iç harcının üzerine doğru, sonra diğer tarafını onun üzerine doğru kapatın. Hamurun diğer parçasını da aynı şekilde iç harcı ile hazırlayın.
5)Kapattığınız çörekleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
6)180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Tarif: Ufuk Mutfakda (tarifi ordan kopyaladım yazmaya üşendim....)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder