Gülten Hanım'ın sofrasında tatlılardan en beğenileni kuru kayısı tatlısı idi.Şeker hastası biri olarak dayanamayarak 2 adet yedim.Çok az şekerle pişmiş olması bunda etken oldu tabii...
Gülten hanım her şeyi doğaçlama yaptığı için tarif tam ölçülü olmayacak ama en kısa zamanda ben deneyip sizlere ölçülü yazacağım.
YAPILIŞI:
Kuru kayısıları tencereye alın üzerini geçecek kadar su koyun.Üzerine biraz toz şeker serpin ve pişirin.Pişdiğine emin olduğunuz zaman alın ve içini ceviz doldurarak servis yapın.
2 yorum:
ASlında diyet programlarında sadece tarçınla bile pişirilebilir vallahi tuttum ben bu tatlıyı...
Sevgiler
Evren
afiyet olsun arkadaşım iki taneden bişey olmaz inşlh bizdede çok pişirilir çok severiz.üzerine birde tereyağı kızdırıp dökerdi annem bende öyle yapıyorum nefis oluyor
Yorum Gönder