MALZEMELER:
Kakaolu pandispanya
2 adet orta boy yumurta
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağından 1 tatlı kaşığı eksik un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağından 1 tatlı kaşığı eksik un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Ispanaklı pandispanya
2 adet orta boy yumurta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı ıspanak suyu
1 çay bardağı+ 1 yemek kaşığı unYarım çay kaşığı kabartma tozu
Kreması:
4 su bardağı süt
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı un ( tepeleme)
2 yemek kaşığı un ( tepeleme)
3 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
YAPILIŞI:1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1)Krema için,
Tüm malzemeler karıştırılarak koyu kıvamlı bir muhallebi pişirilir.
Altını kapattıktan sonra tereyağ ve vanilya ilave edilerek mikserle çırpılır.
2)
Kakaolu ve ıspanaklı ruloyu ayrı ayrı hazırlayarak yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün.
3) Üzerinin kurumaması için pandispanyaları fırından alınca nemli bir bezin üzerine çıkarın.
4)
İki pandispayı da bir parmak genişliğinde şeritlere kesin.
5) Şeritleri bir folyo üzerinde kafes örer gibi örün.
5) Şeritleri bir folyo üzerinde kafes örer gibi örün.
6) Çırptığınız kremayı kafesin üzerine
yayın.
7)
Dilediğiniz meyvelerden(çilek) ara ara dizin.
8) Folyonun yardımıyla sıkıca rulo yapın.
8) Folyonun yardımıyla sıkıca rulo yapın.
9 )Pastayı folyo ile birlikte dolaba koyun.
Hafize hanım kafes yapımını Cahide jibek'ten almış. Arasındaki krema için kendi krema tarifini kullanan Hafize Hanım'ın pastası hem görünüm hemde lezzet olarak çok güzeldi.
2 yorum:
yapanın elıne sağlık cok değısık olmus
Çok güzel bir görüntü olmuş. Eline sağlık canım, sevgiler
iyi haftalar
Yorum Gönder