MALZEMELER:
kırmız lahana
YAPILIŞI:
1) Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın. bulgur kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun.
2) Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin .
3) Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun.
4)sosu için sıvıyağda salça ve sarımsağı soteleyin.Bu sote soğuyunca köftelerin üzerine dökün.
4) Limon suyu, maydanoz, taze soganlari bulgur toplarının üzerine dökün.Yavas yavas karıştırın.
5)Servis tabağınıza aldıktan sonra havuç ve kırmızı lahana rendesi ile süsleyin.
3 yorum:
asiye hanımın ellerine sağlık olsun:)
sevgiler..
Sosyetik kısırı bile bir başka :D elinize sağlık
sevgiler
değişik bir sunum olmuş... ellerine sağlık...
Sevgiler
Evren
Yorum Gönder