not=ılık servis yapılırsa tanından yenmez..
MALZEMELER:
2 kase mısır unu
1 kase buğday unu
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağdan bir parmak az tereyağ
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
YAPILIŞI:
1)Mısır unu ve buğday ununu tereyağ ve sıvıyağ karışımında kavurun.Mısır ununda dolayı çabuk kavruluyor.
2)yaklaşık 15-20 dakika sonra şeker ve sütünü koyup karıştırın.Sütünü çektirdikten sonra kaşık yardımıyla servis tabağınıza alın.
2 yorum:
Değişik bir tarif denemekte yarar var, yapanın ellerine sağlık, sevgiler
trabzonlu komşum bana mısır unu vermişkennnnn deneyeceğim bu tarifi:)
ellerine sağlık arkadaşının..
sevgiler..
Yorum Gönder