Zeynep'lere yaptığım ve çok beğenilen salatam.Yaparken pataes püresiyle nasıl olur diye düşünsemde sonuçdan çok memnun kaldım.
MALZEMELER:
4 adet patates
4 adet patlıcan
1 kase katı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
dereotu
püre için,
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
1)Patatesi haşlayın ve sıcakken çatalla yada püre aparatıyla iyice ezin.Süt,tuz ve sıvıyağı ekleyerek iyice karıştırın ve servis tabağınızın altına koyun.
2)Patlıcanları alacalı soyun ,yuvarlak olarak dilimleyerek tuzlu suda bekletin.Kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın.Yağını süzdürdükten sonra patates püresinin üzerine koyun.
3)Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve patlıcanların üzerine dökün.En son dereotuyla süsleyin.
Tarif için,sendepişir.com.'a teşekkürler.
3 yorum:
Ellerine sağlık sevgiler..
Güzel olduğu kesin, eline sağlık canım
Canım, kızarmış patlıcan girer de kötü mü olur hiç? Bayılırım.. Ellerine sağlık..
Yorum Gönder