Translate

12 Aralık 2010 Pazar

ARNAVUT ÇİĞERİ

Pazar günü babamın yaşgünü dolayısıyla hazırladığım sofradan bir tarif.

Menümde neler vardı,
tavuklu rulo börek
arnavut çiğeri
patates salatası
mor lahana salatası
limonlu cheesecake
çikolatalı pasta
sırasıyla tariferimi vereçeğim.

MALZEMELER:

ölçü vermeden anlataçağım,
çiğer
un
kırmızı pul biber
kızartmak için sıvıyağ
sumaklı soğan için,
sumak ve soğan
maydanoz

YAPILIŞI:

1)Çiğeri küçük küçük doğrayın ,yıkayın ve iyice süzdürün.Büyük bir tepsiye unu dökün üzerine kırmızı pul biberi döküp harmanlayın.
2)Çiğerleri unlu karışımının üzerine dökün ve her tarafları una bulanana kadar elinizle karıştırın.
3)Kızgın yağa atıp kızartın.
4)Soğanları piyazlık doğrayın ve sumakla karıştırarak iyice ovun.Maydanozu ince ince doğrayın ve hepsini karıştırın.
Çiğer ve sumaklı soğanı birlikte servis yapın.
normalde yanına patates kızartmasıda yaparım ama kızım patates salatası yap kızartma deyince onu kırmadım.

7 yorum:

Nilgün dedi ki...

Ellerine sağlık. Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileği ile..

YeMeK vAkTi dedi ki...

ciğeride pek severim ellerine sağlık canım.Ama ben kızartamıyorum bu ara malum diet :(

lezzet sarayı dedi ki...

nefis olmuş ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

ben ciğer yıyemiyorum ama görüntü gerçekten çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler.

dokuzuncubulut dedi ki...

Uzun zamandır yapmıyordum, cumartesi günü de ben yaptım:))Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
Babanıza da sağlıklı, mutlu nice yaşlara olsun inşallah.
Sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

cnım babacığına mutlu bir yaşam diliyorumm..
arnavut ciğeri için d pek birşey diyemeyeceğim yani görüntüsü çok güzel ama ben anti sakatat ım:))

evatolyesi dedi ki...

Babanıza sağlıklı uzun ömürler dilerim
Arnavut ciğerinede bayılırım:)
Sevgiler