Translate
14 Şubat 2010 Pazar
KADAYIFLI POĞACA TATLISI
MALZEMELER:
hamuru:
250 gr yumuşak margarin(yarısı sıvıyağda olabilir)
1 adet yumurta(beyazı üzeri için)
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un
iç malzemesi:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kadayıf
1 su bardağı ceviz veya fındık içi
üzeri için,
yumurta akı
kuru kadayıf
şerbet:
3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
YAPILIŞI:
1) Önce şerbeti hazırlayın ve soğutun.
2)Hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak poğaca hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
3)İç malzeme için,1 yemek kaşığı tereyağını eritin, kadayıf ve fındıkla karıştırın.
4)Hamurdan bir parça alın ve fincan tabağı büyüklüğünde açın ve iç malzemeden koyun ve kenarlarını kapatın.Önce yumurta akına sonra kadayıfa bulayarak birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
5)180 derecede pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk balı dökün...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Yıldız hanıma baş sağlığı diliyorum Rabbim gönlüne ferahlık vresin inşallah.
*
Sizlerinde muhabbeti daim olsun.
Ayşegül'ün ellerine asğlık..
nasıl birşeykii dedimm gördüm vuruldum:)) yapanların ve yiyenlerin ellerine yüreğine sağlıkk
Çok değişik bir tatlı olmuş. Arkadaşının ellerine sağlık. Deneyeceklerim arasına aldım.
Yapanında yayınlayanında ellerine sağlık...
oldukça farklı ve uğraştırıcı galiba sen beğendiysen güzeldir şifa olsun sevgilerimle
merhabalar saniyecim, çok hos ve zahmetli bir tatli tarifi,eline saglik arkadasim,sevgiler.
Yorum Gönder