Translate
29 Temmuz 2009 Çarşamba
PATLICAN KEBABI
<
Bu kebabı yemekteyiz yarışmasında görünce heman yapmaya karar verdim.Sonra tv'de bir aşcıdan tekrar nasıl yapıldığını seyredince hemen yaptım.Eşim yedikten sonra yaptığım en lezzetli yemek olduğunu söyledi.
Bu gazla annemler gelince onlara da yaptım annemde aynı şekilde yaptığın en lezzetli yemek dedi.....
MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
500 gr kıyma
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil sivri biber
yarım demet maydanoz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber , pulbiber
YAPILIŞI:
1)Kırmızı ve yeşil biber(ince ince doğranmış) ,soğan(ince ince doğranmış) ve sarımsak(rendelenmiş),kıyma, 1 adet küp küp doğranmış domates ,tuz,ince ince kıyılmış maydanoz, karabiber,salça ve pul biberin hepsi karıştırılarak özleşene kadar iyice yoğurulur.
2)Patlıcanlar yıkanır ve verev şekilde yanlamasına kesilir ama alttan kopmamasına dikkat edilir
3)Patlıcanların kesik yerlerine kıymalı harçdan konulur ve tepsiye yerleştirilir.Çok az salçalı su ilavesiyle önce ocak üzerinde bir yarım saat pişirilir. Sonra fırında pişirilir.
Servis önerisi:
2 adet domates küp küp doğranır ve sıvıyağda ile sote edilir.
Servis aşamasında tabağın altına yoğurt konur üzerine pişen kebab yerleştirilir. Domatesli sos ile süslenerek servis yapılır...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum:
Harika patlıcanı çok severim. Ellerine sağlık
Elinize sağlık, leziz gözüküyor.
Patlıcanı sofralarımıza en çok yakışan sebze olarak düşünüyorum. Patates gibi birçok yemek oluyor kendisinden.
sevgiler
patlıcanı nerdeyse çiğ bile yerim:))
enfes görünüyor canım,ellerine sağlık:)
Fotoğraflardan belli harika birşey olduğu bende hiç yapmadım.ilk fırsatta deneyeceğim.
ellerine sağlık
sevgiler
Ne kadar leziz görünüyor,ellerine sağlık canım..Patlıcan-kabak en sevdiğim sebzelerin başında gelirde..)))
Sevgiler..
O kadar çok severim ki. Zaten patlican var içerisinde.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Off her öğün patlıcan ver bana hayır demem :) Buna hiç dememm.Nasıl güzel görüntü bu böyle.Ellerine sağlık canımm.
Dakika sultanım nasılsınnn. Patlıcan kebabını yapmış beni beklermişin ööle dediler:) Bende damladım :) MMMM mmmmmmmmm ekmeği uzatırmısın banıcam:)
mevsimine yakisir bir tarif olmus
ellerine saglik canim sevgiler
merhabalar,
iftara bu yemeği pişiriyorum ama fırında kaç derecede pişireceğimizi yazmamışsınız.
bir de fırında yaklaşık ne kadar sürede pişiyor?
yarım saat ocak üzerinde pişirdikten sonra 200 derecede en az yarım saat daha pişirin.Patlıcanı kontrol edin eğer pişme oranı hoşunuza gitmezse 15 dakika daha pişirin.
cevap için teşekkür ederim.
üzerine alüminyum folyo falan örtmüyoruz değil mi? üstü açık pişiyor?
Hayır,folyo örtmüyoruz .sonuç hakkında bilgi verirseniz sevinirim. afiyet olsun
Yorum Gönder