Translate
21 Kasım 2008 Cuma
PAZILI RULO
MALZEMELER:
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiğine un
1 yumurta (sarısı üzerine)
iç malzemesi,
yarım kilo pazı
1 adet iri soğan
sıvıyağ
YAPILIŞI:
1)Pazıları temizledikten sonra doğranıp az suyla haşlayın.Pazıları süzdükten sonra elinizle suyunu iyice sıkın. Soğanları ince ince doğrayın ve sıvıyağda soteleyin ,pazıları da ilave ederek kavurun. Tuzunu ve isteğinize göre baharatlarını ekleyin.
2)Süt,şeker,su ,tuz ve mayayı karıştırın ve 5 dakika kabarmasını bekleyin.Sıvıyağ,yumurta akı ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
3)Hamurdan yumruk kadar bezeler yapın. Bezeleri oklava ile 2mm kalınlığında açın. Üzerine çok az sıvı yağ sürdükten sonra pazılı içten de bütün yufkanın üzerine yayın.Sonra rulo şeklinde sarıp dikdörtgen tepsiye düz olarak yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi yaparak tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
4)Bıçakla3-4 cm genişliğinde keserek fırına verin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
mımm pazılı ve ıspanaklı ruloya dayanamam:)
enfes görünüyor,ellerine sağlık canım.
hayırlı cumalar..
Ellerine sağlık canım pazıyı hiç börekte denememiştim nasıl oluyor merak ettim.
Sevgiler,
Evren
ELLERİNE ASAĞLIK ENFES GÖRÜNÜYOR... PAZI VE ISPANAK ÇOK YAKIŞIYOR BÖREĞEE...
HAYRILI CUMALAR CANIM AFİYETLER OLSUN
eline sağlık az öncede ben yaptım pazılı börek
canim benim her sayfana geldigimde içim gitmek zorunda mi? hep agzim sulaniyor:))ellerine saglik sahane gorunuyor marifetli arkadasim supersin...opuldun kocaman
ellerinize sğlık çok lezziz görünüyor,hiç pazılı ulo denememiştim mtlaa deniyeceğim,görüşmek üzere;))
selam canim eee pazinin memlektinde yasarsan böyle yapar yapar yersin iste ellerine saglik oylama da pasta önde acik ara :)) sevgiler iyi pazarlar simdiden bol bereketli bir hafta dilerim
Yorum Gönder