Translate
3 Eylül 2008 Çarşamba
KUŞ YUVASI
MALZEMELER:
1 kg patlıcan
500 gr kıyma
4 domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
karabiber
kimyon
tuz
bayat ekmek
1 tatlı kaşığı şeker
arzuya göre kaşar rendesi
YAPILIŞI:
1)Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.
2)Diğer tarafta kıyma,bayat ekmek,soğan ve baharatları karıştırarak bir iç hazırlayın.
3)Tuzlu suda bekleyen patlıcanları sıvıyağda kızartın ve fazla yağını peçete ile alın.Patlıcan dilimlerinden bir tane alın,içine kıymalı içden ceviz kadar koyup rulo yapın. Herbir patlıcana aynı işlemi tekrarlayın.
4)Domatesi rendeleyin, sarımsak ve 1 tatlı kaşığı şeker ile pişirin.
5)Pişen sosu patlıcan sarmalarının üzerine dökün ve az su ilavesiyle fırına vererek pişirin.
ben indirmeye yakın üzerine kaşar rendeledim.
Servis yaparken yanına kibrit patates ve kırmızı biber kızartması koydum.Şiddetle tavsiye edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
bu yemek çok hoşuma gitti.
patlıcanı sebze olarak çok severim ee bir köfte sever olarak ta kıymayla yapılan lezzetlere hayır diyemem ee daha ne olsun değil mi?
ellerinize sağlık,inşAllah yapılacaktır bu ramazan.
Hımmm çok leziz görünüyor,eline sağlık.iyi iftarlar.sevgiler...
Ayyy bu yemeği bende çok seviyorumm hemde çokkk...Nefis görünüyor ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
CANIM BENİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KATILIMIN VE DESTEGİN İÇİN SEVGİLER
ellerine sağlık şekerim,
nefis görünüyor
öptüm
Ellerinize saglik.Cok güzel olmus.Tam ismine yakisir bir yemek bence.
Sevgiler.
Saniyeciğim, tam davet menülerine uygun bir tarif.
ellerine sağlık hayatım
sıcacık sevgiler..
süper olmuş.. hımm.. elerine sağlık
tam ramazanlık bir tarif:) ellerin esağlık canım:)
sevgilerrr
merhaba canım yemek enfes görünüyor sunum mükemmel ellerin dert görmesin sevgiler
www.sihirlieller34.blogcu.com
ellerinize sağlık çok leziz gözüküyor :))
Yorum Gönder