1 kg barbunya fasulye
2 adet havuç
4 adet soğan
1 adet patates(arzuya kalmış koymayabilirsinizde)
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
yeteri kadar zeytinyağ
YAPILIŞI:
1)Soğanlar,sarımsaklar ve havuçlar doğranarak yağ konulmuş tencereye alınarak kavrulur.
2)Salça ilave edilir. İyice kavrulunca fasulye ve patates eklenerek karıştırılır.
3)Tuz ve şeker ilave edildikten sonra su eklenir ve sadece yağı kalana kadar pişirilir.
Soğuk olarak servis yapılır.Servis yaparken maydanozla süslenir...
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
yeteri kadar zeytinyağ
YAPILIŞI:
1)Soğanlar,sarımsaklar ve havuçlar doğranarak yağ konulmuş tencereye alınarak kavrulur.
2)Salça ilave edilir. İyice kavrulunca fasulye ve patates eklenerek karıştırılır.
3)Tuz ve şeker ilave edildikten sonra su eklenir ve sadece yağı kalana kadar pişirilir.
Soğuk olarak servis yapılır.Servis yaparken maydanozla süslenir...
10 yorum:
ohhhh canlı yemek:) kıs çayı sonra içeriz uzat bakiim kaşığı şööle ekmeği bandıra bandıra. Elelrine sağlık sultanımmm ....niyammm niyammm niyammm.
Bayılırım barbunyayaa,ayy canım istedi inan:)
Ellerine sağlık canım,
İstanbul'dan sevgiler:))
selam canım..barbunya nefis..bu yaz aylarında soguk bir yemek olarak güzel bir seçim..eline saglk..sevgiler.
http://hunerlieller.net
oooh bu yaz sıcaklarında hafifi ir zeytinyağlı ellerine sağlık saniyecim afiyet şeker olsun sizlere
sultanım halenzenin özlemi varrr,hani sen benim saniyesultanım olcaktın :(((
benim kimsem yokkkk
bi ziyaretçim bile yokkk..
sevgiler
öznurum sana yorum yazıyorum ama gözükmüyor herhalde bir problemmi var acaba.....arkandayım....
hehe blogcu duası bu olsa gerek:) yorumlarınız bol olsun:)) amin hepimizin inşallah:P
canım sultanımmm şu halenzeye bakk yanda sultanım yazmış yaa hadi ordan senin özlemin var sultan benim sultanım :)
yorum yönetimini etkinleştirdim,ama bana mail gelmiyodu ondan öle sorun oldu :))
şimdi uyandım..
çok sağol yorumların için..
ama senden sonra yeni ekledim yazı :)
sevgiler
canım benim gibi tembbellerin kullandığı bir terim lkr(limon kabuğu rendesi)
sevgiler
Nefis görünüyor,ellerine sağlık...
sevgiler...
Yorum Gönder