artık ıspanaklı yerine bu böreği yapaçağım dedi..
MALZEMELER:
3 yufka
4 yemek kaşığı tereyağ
500 gr pazı
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 kase haşlanmış pirinç(kalmış pilav 'da olabilir.)
tuz,karabiber,kırmızıbiber
Sos malzemesi:
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta
YAPILIŞI:
1-) Soğanı sıvıyağda kavurun. Pazıları doğrayın ve haşlayın.Haşlanan pazıları soğana ilave ederek kavurmaya devam edin,indirmeye yakın haşlanmış pirinç ve baharatları ekleyin.3-4 dk daha kavurduktan sonra altını söndürün.
2-) 3 yufkayı üst üste koyarak 4'e bölün.(12 tane çeyrek yufkamız olacak.) Herbir çeyrek yufka parçasına eritilmiş tereyağdan sürün ve yay şeklindeki kenarına pazılı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
4-) Hazırladığınız ruloları yağlanan fırın tepsisinin ortasından başlıyarak spiral biçimde yerleştirin.
5-) Sos malzemelerini karıştırarak böreğin üzerine dökün. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra 200 derecede pişirin.
Ben ayrıca üzerine tekrar tereyağ parçaları koyuyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder